ERŐSEN AJÁNLOTT

Verstappen nevetségesen könnyű előzése Norris ellen
hero image
785 n

Wolff szerint Verstappennek könnyebb lesz idén megnyernie a bajnokságot a „legjobb autóval”

Toto Wolff úgy véli, hogy Max Verstappennek sokkal könnyebb dolga lesz 2022-ben, mint 2021-ben. Míg tavaly egy gyengébb autóval kellett küzdenie, a Mercedes csapatfőnöke úgy látja, hogy idén a hollandé a legjobb autó.

Miután 2021-ben megnyerte a világbajnoki címét, Verstappen most kezdheti el igazán élvezni az F1-et. A holland 2028-ig szóló szerződést írt alá, 2022-ben pedig rögtön olyan autót kapott, amivel ismét a világbajnoki címért küzdhet. A legutóbbi két futamot a Red Bull pilótája nyerte, aki most úgy tűnik, hogy lendületben van.

Ezt igazolják Wolff szavai is, aki a Mercedes csapatfőnökeként 2021-ben még Verstappen nagy riválisa volt, azonban 2022-ben nagy hátrányban vannak. „Tavaly Max rosszabb autóval, késsel a foga között vezetett a világbajnoki címért. Most neki van a leggyorsabb autója, és minden könnyebb számára. Nála van most meg a lendület'' - mondta Wolff az oe24.at-nak.

Az osztrák elsősorban a Mercedes elmaradó teljesítményére koncentrál. A W13-as ugyanis jóval lassabb, mint a Ferrari és a Red Bull Racing autója, ami máris jelentősen növelte a lemaradást a bajnokságban. Hogy ez a kár még helyrehozható-e, az még nem derül ki. A Mercedes előnye: még tizenhét futam van hátra.

Wolff arról is beszélt, hogy a Mercedes milyen célokkal vág neki a barcelonai hétvégének: „Barcelona érdekes lesz számunkra, mert februárban ott teszteltünk egy gyors autóval. Most ott akarjuk folytatni. Ez egy mini mérföldkő lehet ebben az irányban. De reálisnak kell maradnunk: Még mindig csak harmadikok vagyunk a Red Bull és a Ferrari mögött” – zárta.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL