hero image

A csapatot is sokkolta: kivonul a Suzuki a MotoGP-ből!

OLVASS TOVÁBB
MOTOGP

Wolff visszavágott Hornernek a tőlük elhozott mérnökök ügyében

MOTOGP

Bizarr tanáccsal látta el főnöke Imolában Norrist

MOTOGP

Így reagált Horner, amikor kiderült, ki áll Newey távozása mögött

MOTOGP

Videón Lewis Hamilton hihetetlen reakcióideje Imolából a startnál (videó)

Motorsport.hu
2022/05/03 19:20
Hétfő délután jelentették be hivatalosan, hogy a szezon végén távozik a motorversenyzés királykategóriájából a Suzuki, az egyik versenyzőjüknek pedig van oka aggodalomra az Autosport információi szerint.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

Hétfő délután érkezett a meglepő bejelentés, mely szerint a Suzuki a 2022-es szezon végén távozik a MotoGP-ből, miután 2015-ben tértek vissza a motorversenyzés királykategóriájába.

A japán márka 2020-ban világbajnoki címet nyert Joan Mir révén, a bejelentés pedig annyira váratlan és meglepő volt, hogy az Autosport szerint a csapattagokat is csak hétfőn értesítette az igazgatótanács a döntésről, ami sokkolta az istállót.

A bejelentés kapcsán természetesen kérdéses, hogy a csapat két versenyzője, Joan Mir és Alex Rins hol fogja folytatni a pályafutását. Az Autosport szerint csak Rinsnek van oka az aggodalomra, akinek így kérdésessé vált a jövője.

Joan Mir viszont a Repsol Hondánál lehet esélyes Pol Espargaro mellett, így a spanyol világbajnok egy másik spanyol világbajnok, Marc Marquez mellé kerülhet 2023-ra – amennyiben igaznak bizonyul az értesülés.