hero image

A csapatot is sokkolta: kivonul a Suzuki a MotoGP-ből!

OLVASS TOVÁBB
MOTOGP

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

MOTOGP

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

MOTOGP

Fontos bejelentés érkezett a magyarországi MotoGP-közvetítésekről

MOTOGP

Hamilton nagyot előzött a rajtnál Abu Dhabiban, de elhagyta a pályát (videó)

Motorsport.hu
2022/05/03 19:20
Hétfő délután jelentették be hivatalosan, hogy a szezon végén távozik a motorversenyzés királykategóriájából a Suzuki, az egyik versenyzőjüknek pedig van oka aggodalomra az Autosport információi szerint.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Hétfő délután érkezett a meglepő bejelentés, mely szerint a Suzuki a 2022-es szezon végén távozik a MotoGP-ből, miután 2015-ben tértek vissza a motorversenyzés királykategóriájába.

A japán márka 2020-ban világbajnoki címet nyert Joan Mir révén, a bejelentés pedig annyira váratlan és meglepő volt, hogy az Autosport szerint a csapattagokat is csak hétfőn értesítette az igazgatótanács a döntésről, ami sokkolta az istállót.

A bejelentés kapcsán természetesen kérdéses, hogy a csapat két versenyzője, Joan Mir és Alex Rins hol fogja folytatni a pályafutását. Az Autosport szerint csak Rinsnek van oka az aggodalomra, akinek így kérdésessé vált a jövője.

Joan Mir viszont a Repsol Hondánál lehet esélyes Pol Espargaro mellett, így a spanyol világbajnok egy másik spanyol világbajnok, Marc Marquez mellé kerülhet 2023-ra – amennyiben igaznak bizonyul az értesülés.