hero image
Twitter/Ferrari

„A baklövések sajnos részei a Ferrari történelmének”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Belsőkamerás videón Leclerc rajtelsőséget érő köre Monacóból

FORMA-1

Videón az őrületesen izgalmas Monacói Nagydíj időmérő edzése

FORMA-1

Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

FORMA-1

Videó: Verstappen „falazása” a monacói Q3-ból

Motorsport.hu
2022/06/06 11:47
Miközben a Ferrari Melbourne után még tetemes előnnyel vezette mindkét bajnokságot, mostanra ez már a múlté, és a Red Bull Max Verstappennel magához ragadta a kezdeményezést. Mindez azonban nem lepte meg az egykori F1-es szakembert, Norbert Haugot.
Ajánlott Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

A vörösök az utóbbi két versenyhétvégén két majdnem biztosnak tűnő győzelmet dobtak el különböző okokból. Barcelonában technikai hiba fosztotta meg Charles Leclerc-t az első helytől, miközben Monacóban a rosszul elsült taktika okozta a vesztüket.

A Mercedes korábbi motorsportos vezetője, Haug az RND-nek beszélt a legutóbbi futamon látottakról: „Amit a Ferrari Monacóban nyújtott, az biztosan nem fog bevonulni a történelemkönyvekbe stratégiai szempontból.”

„Kívülről úgy tűnik, hogy a Ferrarinál komoly a nyomás a szervezeten belül, és emiatt félnek a hibázástól, miközben a teljesen normális döntések sokkal jobb eredményt produkálnának. Most mindenképpen magukkal toltak ki azzal, hogy Leclerc első helyéből negyediket csináltak, miközben legrosszabb esetben a bajnokság szempontjából egy döntő ajándékot adtak riválisuknak.”

„Sajnos az ilyen baklövések részét képezik a Ferrari történelmének. A következő futamon pedig szintén nem fog eltűnni a nyomás” – értékelt Haug, aki ezek után korábbi csapatára, a Mercedesre is kitért.

A csillagosok látszólag mintha javultak volna Barcelona óta, de azért még mindig messze vannak a két élen álló istállótól. „Egyszerre csak egy dolgot! Először jó lenne újra egy olyan teljesítményt látni, mint amilyet Hamilton mutatott Spanyolországban, még mielőtt a bajnoki esélyeikről kezdenénk beszélni.”

„Amennyiben az autó el tudja érni a Red Bull és a Ferrari szintjét, vagy akár még jobbat is, akkor Hamiltonnak és Russellnek is meg lehet az esélye a világbajnokságra. Ha pedig a versenytársak olyan hibákat vétenek, mint a Ferrari Monacóban, akkor még nem ment el a világbajnoki vonat számukra, de ehhez mindenképpen győzelmekre lenne szükségük.”