Carlos Sainz számára rossz véget ért az Osztrák Nagydíj, miután autójának motorja kigyulladt. A spanyol pilóta elmondta, talán kénytelenek lesznek már most új hajtóegységet adni neki, ami a mezőny végére küldené őt.

Sainz Ausztriában éppen afelé haladt, hogy megelőzze Max Verstappent a második helyért, amikor motorja látványos módon megadta magát, komoly sérüléseket okozva az F1-75-ön. Ez volt a negyedik kiesése 11 verseny alatt.

Mivel Sainz a belső égésű motorból, turbóból és MGU-H-ból már eleve a maximálisan megengedett harmadik példányt használta, így bármilyen új elem bevetése büntetést vonna maga után.

A Ferrarinak persze megvan az a lehetősége, hogy visszaváltanak nála egy korábban használt egységre, hogy elkerüljék a büntetést, de annak is megvan a maga kockázata. „Még mindig vizsgáljuk a helyzetet és az összes lehetséges opciót.”

„Még azt is látnunk kell, hogy milyen itt az előzés, mi lesz a hőséggel, a gumikkal, és csak ezek után döntünk, de persze van rá esély, hogy meg fog történni” – utalt tehát a cserére Sainz.

Korábban olasz források arról beszéltek, hogy a Ferrari már igyekezett javítani a megbízhatóságon, és ezzel a cserével már egy jobban működő motor kerülne a spanyol autójába. Hogy így lesz-e, azt majd vélhetően csak a hétvége későbbi részében fogjuk megtudni.

Sainz márkatársa, Charles Leclerc Kanadában már bevállalt egy büntetést, és akkor a mezőny végéről rajtolva kellett visszazárkóznia, ami végül többnyire sikerült is neki, hiszen az ötödik helyen intették le.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL