hero image
dppi

A Ferrari szerint „röhejes” 30 extra lóerőről beszélni a 2023-as szezon előtt

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Honfitársa szerint Ricciardo nem tér vissza a Forma-1-be

FORMA-1

A volt mérnökük szerint "gumibőr" kell ahhoz, hogy valaki elviselje a Ferrarinál rá nehezedő nyomást

FORMA-1

Alpine: az Aston Martin nagy formajavulása „mindenkit meglepett”

FORMA-1

Egy újabb F1-be vágyó csapatra derült fény, amely egyedi koncepcióval érkezne

Motorsport.hu
2023/01/28 14:59
A Ferrari új csapatfőnöke, Frederic Vasseur egyelőre csak nevet azokon a sajtóértesüléseken, amelyek egy 30 lóerővel erősebb Ferrari-motorral számolnak be.
Ajánlott Videón, ahogy Charles Leclerc kiakad a versenymérnökére a Szaúd-Arábiában

A 2023-as Forma-1-es szezon előtt csak megbízhatósági fejlesztéseket végezhetnek el a gyártók a 2022-ben homologizáltatott erőforrásaikon, azonban egy megbízhatóbb erőforrást természetesen jobban kihúznak a csapatok is.

A legnagyobb figyelem nem meglepő módon a Ferrarit övezi, hiszen a katasztrofális 2022-es megbízhatóságukon hónapok óta dolgoznak. Az olasz sajtó el is végezte az ilyenkor szokásos kutatómunkáját a csapathoz köthető forrásaikkal, és a La Gazzetta dello Sport és a Formu1a.uno is arról számolt be, hogy akár 30 lóerővel is erősebb lehet a 2023-as Ferrari-motor.

Ha a 2022-es szezon végén letekert erőforráshoz mérjük, akkor ez akár realisztikus szám is lehet, de Frederic Vasseur egyelőre csak mosolyog a híreken.

„Fogalmam sincs, honnan kerülhetett elő ez a szám, de ez egy vicc. Tényleg sikerült fejlesztenünk az erőforráson, de csak a megbízhatóságról van szó” – mondta Vasseur az első ferraris sajtótájékoztatóján.

„Szerintem tavaly sem volt probléma a motor teljesítményével, a célunk az volt, hogy megbízhatóbbá tegyük a motort. Egyelőre úgy néz ki, hogy ez sikerült, de a pálya teljesen más tészta lesz. Szerintem nem csak a Ferrari szenvedett technikai meghibásodásokat, amelyek nem csak a motorra, de a delfinezésre és a pattogásra is visszavezethetőek.”