hero image
dppi

A héten érkezik a bejelentés a legendás márka visszatéréséről a Forma-1-be?

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

20 egészen elképesztő baleset a Forma-1-ből (videó)

FORMA-1

A Honda nagyon "sajnálja", hogy véget ér a munkakapcsolatuk Verstappennel

FORMA-1

Schumacher: Leclerc gyorsabb, mint Sainz, de többet hibázik

FORMA-1

Ecclestone elmondta, mi lesz szerinte a Horner-ügy kimenetele

Motorsport.hu
2023/01/30 18:59
Egybehangzó lapértesülések szerint küszöbön áll a bejelentés a Red Bull Forma-1-es csapata és az amerikai autógyártó, a Ford együttműködéséről.
Ajánlott Fernando Alonso minden idők leglazább F1-es bejelentésével állt elő (videó)

A Mirror Sport és a Forma-1-gyel foglalkozó üzleti újságíró, Vincenzo Landino is arról számoltak be, hogy a Red Bull pénteki bemutatója lehet a kezdete a bajnoki címvédő és a Ford közötti együttműködésnek, ezt mindketten arra alapozták, hogy a gyártó több vele együttműködő tartalomgyárost és influenszert küld az eseményre.

Landino a hétvégén írta a következőt Twitterre: „A Red Bull február 3-án, New Yorkban mutatja be az új autó festését. Van pár kapcsolatom, akik azt mondják, hogy a Ford tartalomgyártókat és influenszereket küld New Yorkba ugyanekkor. Véletlen lenne?”

A Mirror Sport ennél valamivel konkrétabbat írt, az ő állításuk szerint „várható a megállapodás, bár még aláírva nincs semmi.” Ha ez megtörténne, az amerikai márka a 2000-es évek közepét követően térhetne vissza a sorozatba.

Újabb, a Ford visszatérésére utaló jel lehet, hogy az FIA elnöke, Mohamed bin Szulajm pár hete a Dakar-ralin arról beszélt, újabb gyártó jelentkezhet a 2026-os motorszabályok iránt érdeklődők közé: „Rövid időn belül, akár már jövő héten, újabb gyártó iratkozhat fel a 2026-os motorszabályokra.”