hero image
dppi

A hibák elkerülése lesz a kulcs Azerbajdzsánban Alonso szerint

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Keményen beszólt a McLaren versenyzője Oconnak Imolában

FORMA-1

Egészen különleges vendég érkezett Leclerchez Imolában (videó)

FORMA-1

Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

FORMA-1

Látványos felvételek érkeztek az F1-es imolai hétvégéről

Motorsport.hu
2023/04/27 16:59
Az Aston Martin Forma-1-es pilótája, Fernando Alonso Melbourne-ben sorozatban harmadszor végzett a harmadik helyen. A bakui sprintversennyel kapcsolatban azonban továbbra is óvatos.
Ajánlott Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

Fernando Alonso számára új korszak kezdődött idén, miután a kétszeres világbajnok az Alpine ülését az Aston Martinéra cserélte és ez a húzás bejött, ugyanis a silverstone-i csapat éppen most tudott egy hatalmasat előrelépni.

A bakui sprinthétvége előtt azonban a spanyol pilóta sorozatban három harmadik helye ellenére is óvatos maradt: „Sok szó esik arról, hogy a nehéz hétvégék több lehetőséget teremtenek, de szerintem, ha egy versenyképes autód van, akkor a hibázásra van több lehetőséged.”

„Nem igazán látok olyan lehetőséget, amit mi ki tudnánk használni, kivéve, ha a Red Bull az, akik hibáznak. Szóval a mi részünkről el kell kerülnünk a hibákat és nem szabad nagyon kicsapongani, így fogunk neki a hétvégének.”

„Szerintem az új formátummal kicsit stresszesebb lesz a hétvége, de értem, miért csinálják. Amikor nem versenyeztem a Forma-1-ben, én sem néztem a szabadedzéseket, túl hosszúak és unalmasak, mert pontosan tudod, ki mit csinál. Nem volt érdekes, szóval értem, miért változtattak, remélem a nézőknek jobban fog tetszeni.”

„Mindenesetre nehezebb dolgunk lesz, főleg szombaton. Pénteken már eddig is csak egy gyakorlás volt az időmérő előtt, ami komoly kihívás a csapatoknak. A szombat viszont új, egyből reggeli után jön a Q1, ilyen még nem volt” – mondta a 32-szeres futamgyőztes, akiről a héten elterjedt, hogy a híres énekesnővel, Taylor Swifttel jár, amire Instagram-posztban is tett utalást.

„Ezt inkább nem kommentálom. A közösségi médiában mindig kicsit ironikus voltam, már a Ferrarinál is folyamatosan szamurájos idézeteket meg ilyeneket posztoltam. Ma már nem olyan vicces ez a közeg, a pilóták új generációjának már mások intézik a közösségi médiáit, régebben ez kicsit autentikusabb volt.”