hero image
dppi

A Mercedes is megjelölte autóbemutatójának időpontját!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Stroll: Vettelnek köszönhetően jobb versenyző lettem!

FORMA-1

Russell idén is megverheti Hamiltont? „Lewisnak jót tesz a nagy nyomás...”

FORMA-1

Mick Schumacher üléspróbán járt a Mercedesnél

FORMA-1

Mick Schumacher lesz a McLaren tartalékja!

Motorsport.hu
2023/01/12 15:59
Alig, hogy véget ért a Forma-1 2022-es idénye, a csapatok máris gőzerővel készülnek az újabb kihívásokra, és sorra jelentik be 2023-as konstrukciójuk bemutatásának időpontját.
Ajánlott Ekkor tart autóbemutatót a 10 Forma-1-es csapat!

A Mercedes csütörtökön közösségi oldalain jelezte, hogy február 15-én hullik le a lepel a W14-esről, amelytől komoly előrelépést várnak.

A német gyártót nagyon megviselték a 2022-es technikai szabályváltozások, zsinórban nyolc konstruktőri bajnoki cím után csupán a harmadik helyen fejezték be a bajnokságot és mindössze egyetlen futamgyőzelmet arattak George Russell révén.

A szezon első felében különösen küszködtek a talajhatású aerodinamikai kialakítás miatt jelentkező delfinezéssel, ami jelentős versenyhátrányt jelentett számukra a fejlesztéseket illetően.

A Mercedes következő autójának hivatalosan F1 W14 Performance lesz a neve és hasonlóan a csapat korábbi bemutatóihoz egy Silverstone-ból élőben közvetített esemény keretein belül leplezik le a nagyközönség előtt.

„Az idei konstrukció a W13-al folytatott folyamatos tesztelés, és az előző szezon kihívásainak tanulságaiból tevődött össze. A csapatnak szembe kellett néznie azokkal a kudarcokkal, amelyekkel tavaly találkozott, a W14 határozottan az előző év tanulságaira épít“ - írta közleményében a Mercedes.

„Brackley-ben és Brixworth-ben mindenki hatalmas erőfeszítéseket tett és elszántan dolgozott azért, hogy lehetővé tegye a fejlődésünket, így a szezon közepétől jobb eredményeket értünk el, ami egy brazíliai kettős győzelemben csúcsosodott ki“ - tették hozzá.

A Mercedes bemutatójára egy nappal a Ferrari bemutatója után és egy nappal az Alpine-é előtt kerül sor.