Nem volt egyetértés a hollandok között, amikor Lewis Hamilton problémáiról beszéltek – Robert Doornbos együttérez Hamiltonnal, míg Arie Luyendyk úgy véli, nincs okuk sajnálni a britet.

Lewis Hamilton hatalmas harcban vesztette el a 2021-es Forma-1-es világbajnoki címet, miután Max Verstappen megnyerte a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíjat. A brit pilóta ezt követően egy időre eltűnt a nyilvánosságból, majd februárban tért vissza.

Az idei szezonja viszont a jelek szerint még nehezebb lesz, ugyanis a Mercedes egyelőre nem tűnik győzelemre esélyes konstrukciónak, a hétszeres világbajnok pedig nemrég a mentális problémáiról írt az Instagramon.

gpblog beszámolója szerint a Ziggo Racecaféban erről is szó esett, a korábbi F1-es pilóta Robert Doornbos azt mondta, megérti, hogy miért nehéz a 37 éves pilóta helyzete.

„Hamilton minden szezonban bajnok akar lenni, minden idényben fel kell töltődnie, mivel mindenki rá fókuszál. Természetesen ez egy kemény helyzet, megértem őt” – mondta Doornbos.

Az IndyCarban is megforduló holland versenyző, Arie Luyendyk viszont nem érez együtt Hamiltonnal, és a fizetésére és az autójának a teljesítményére hívta fel a figyelmet:

„Én ezt egyáltalán nem tartom kemény helyzetnek. Te sajnálsz egy olyan embert, aki évi 50 millió dollár keres és a sorozat legjobb autóját vezeti? Mert én nem sajnálom” – jelentette ki Luyendijk.

A volt IndyCar-pilóta beszélgetőtársai kiemelték, hogy jelenleg Hamilton nem a mezőny legjobb autóját vezeti. Bár nyolc szezonon keresztül a Mercedesé lehetett a legjobb kocsi az F1-ben, pillanatnyilag a Red Bull és a Ferrari is erősebbnek tűnik náluk.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL