hero image

Andretti még mindig az F1-be vágyik: „Egész jól haladtunk az utóbbi hónapokban”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Keményen beszólt a McLaren versenyzője Oconnak Imolában

FORMA-1

Egészen különleges vendég érkezett Leclerchez Imolában (videó)

FORMA-1

Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

FORMA-1

Látványos felvételek érkeztek az F1-es imolai hétvégéről

Motorsport.hu
2022/12/02 13:59
Michael Andretti tavaly egészen közel került ahhoz, hogy bevásárolja magát és lényegében átvegye az Alfa Romeo F1-es csapatát. Végül az az üzlet meghiúsult, de ő azóta sem adta fel terveit.
Ajánlott Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

Az Andretti Autosport, amely számos szériában, többek között az IndyCarban, a Formula E-ben és az Extreme E-ben is érdekelt, egy ideje már azon dolgozik, hogy bevegye a legnagyobb sorozatot, vagyis a Forma–1-et is.

A legnagyobb gond azonban az, hogy sem az F1, sem a már ott szereplő csapatok nem igazán akarnak egy 11. istállót, mert féltik a bevételeiket, ami egyrészről teljesen érthető, másrészről viszont talán kissé sajnálatos is.

Bármekkora is azonban az ellenállás, az alakulatot vezető Michael Andretti nemrég kijelentette, hogy továbbra is szeretnének csatlakozni az F1-hez. „Továbbra is haladunk előre, továbbra is keményen dolgozunk.”

„Szerintem egész jól haladtunk az utóbbi hónapokban. És nem fogjuk feladni” – tette egyértelművé. Andretti egyébként még augusztusban azt is bejelentette, hogy egy új, közel 200 millió dolláros központot építenek majd Indiana államban.

„Igazából éppen jövő héten fogjuk letenni az alapkövet. Már nagyon izgatottak vagyunk miatta. Nagyszerű lesz” – válaszolta a RaceFans ezzel kapcsolatos kérdésére. Hogy végül össze fog-e jönni neki az F1-es debütálás, az még továbbra is erősen kérdéses.