hero image

Az Aston Martin szerint komolytalan az Alpine „100 futamos” terve

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

20 egészen elképesztő baleset a Forma-1-ből (videó)

FORMA-1

A Honda nagyon "sajnálja", hogy véget ér a munkakapcsolatuk Verstappennel

FORMA-1

Schumacher: Leclerc gyorsabb, mint Sainz, de többet hibázik

FORMA-1

Ecclestone elmondta, mi lesz szerinte a Horner-ügy kimenetele

Motorsport.hu
2023/01/29 06:59
Az Aston Martin csapatfőnöke, Mike Krack szerint nem lehet komolyan venni azokat a csapatokat, amelyek a hangzatos terveiket nem támasztják alá megfelelő befektetéssel, és odaszúrt Fernando Alonso korábbi csapatának, az Alpine-nak is.
Ajánlott Fernando Alonso minden idők leglazább F1-es bejelentésével állt elő (videó)

Amikor a Renault 2021 előtt Alpine-ra keresztelte át a gyári csapatát, az új vezérigazgató, Laurent Rossi egy 100 futamos tervet nevezett meg, amelynek végére a csapatnak a világbajnoki címért kéne harcolnia.

Otmar Szafnauer a Motorsport.com-nak úgy fogalmazott, hogy a 2023-as szezon előtt már „80 alatt” vannak a tervet illetően, de Mike Krack szerint az Alpine nem tudja alátámasztani az optimizmusát, szemben az Aston Martinnal.

„Mi komolyabban vesszük ezt” – nyilatkozta a spanyol AS-nek arra a kérdésre, hogy miért kéne az embereknek az Aston sikerére fogadniuk. „Nekünk hiteles ambícióink vannak, senki nem fektetett annyit a sikerhez szükséges eszközökbe, mint mi.”

„Sokan mondják azt, hogy 3 éven, 100 futamon belül nyerni fognak, de pontosan mit is tesznek azért, hogy ezt el is érjék? Mi új gyárat, szélcsatornát, szimulátort építünk, óriási beruházásokról van szó.”

„Ezért döntött ilyen gyorsan Fernando (Alonso) is, sőt, nem is kellett meggyőznünk a projektünk hitelességéről, a kiterjedt kapcsolatrendszerével már korábban meggyőződött arról. Mi nem csak beszélünk, hanem cselekszünk is.”