hero image

Az új versenyigazgatók leszögezték: a fehér vonal jelenti a pálya szélét

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Neymar megjelent a Bahreini Nagydíjon az F1-es nyitányon (fotók)

FORMA-1

Videós összefoglaló az F1-es Bahreini Nagydíjról

FORMA-1

Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

FORMA-1

Videón az F1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzésének leglátványosabb pillanatai

Motorsport.hu
2022/03/19 19:03
Az FIA új Forma-1-es versenyigazgatója, Niels Wittich leszögezte, hogy a 2022-es szezonban a pálya szélét a fehér vonal jelenti az versenynaptár összes pályáján.
Ajánlott Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

Michael Masi versenyigazgatóságának talán legfrusztrálóbb eleme az állandó pályahatárokkal kapcsolatos viták voltak, miután az elmúlt években egyes pályák egyes kanyarjait külön szabályozták, x számú elhagyást engedélyezve, vagy a rázókő használatával.

Masi menesztésével azonban a jelek szerint valódi szemléletváltás indult el az FIA-nál, és a pilóták számára tartott első eligazításon az F1 egyik új versenyigazgatója, Niels Wittich le is szögezte, hogy az idei szezonban mindenhol a fehér vonal jelenti majd a pálya határát.

A bahreini futamon ez elsősorban a 4-es kanyar kijáratát érinti, ahol tavaly is botrány tört ki: az FIA a verseny közben változtatta meg a kanyarral kapcsolatosan a véleményét, miután Lewis Hamilton rendszeresen kiszélesítette a kanyart, a Red Bull megítélése szerint maradandó előnyt szerezve azzal.

A Forma-1-ben idén két versenyigazgató fogja egymást váltani: Niels Wittich eddig a DTM versenyigazgatója volt, míg Eduardo Freitas az F1 mellett a WEC versenyein is szolgálalatot fog teljesíteni idén.