hero image

Bottas: a pénteki gondok „kezdenek megszokottá válni” az Alfa Romeónál

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

FORMA-1

Fontos bejelentés érkezett a magyarországi MotoGP-közvetítésekről

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött a rajtnál Abu Dhabiban, de elhagyta a pályát (videó)

Motorsport.hu
2022/05/21 19:51
Miután Valtteri Bottas alatt egyszerűen megadta magát az autó az FP2 elején, a finn kijelentette, hogy csapatánál kezd megszokottá válni az ilyesmi, és mindez kezd rossz hatással lenni a hétvégéik alakulására is.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Bahrein, Imola, Miami és most Spanyolország. Bottas mindannyiszor időt veszített pénteken különböző problémák miatt, és tegnap délután is csak három körig jutott. „Kezd megszokottá válni, hogy trükkösen alakulnak a péntekjeink” – nyilatkozta az alfás.

„Úgy tűnik, ezúttal motorgondunk akadt, de úgy vélem, erős hétvégénk lehet ennek ellenére is, mert a teljesített köröm során jónak éreztem az autót. A hibánál pedig olajszagot éreztem, a visszapillantóban láttam a füstöt feltörni, majd egy furcsa hangot hallottam.”

„Még nem kaptuk vissza a kocsit, így nem tudhatjuk pontosan, viszont vélhetően motorhibáról van szó” – mondta még közvetlenül az esetet követően Bottas. Azóta viszont már kiderült, hogy ezt a Ferrari-motort már leírhatja a csapat, így mindenképpen erőforráscserét kellett végrehajtaniuk.

Az Alfa Romeo egyébként komoly fejlesztésekkel érkezett Barcelonába, de azokat csak épp a finn kapta meg, így ez a technikai hiba most különösen rosszul jött számukra.

A limitált körözés ellenére viszont úgy tűnik, a módosítások működnek. „Az egyetlen FP2-es köröm alapján működni látszanak, de az első gyakorlás alapján nehéz volt megítélni. Számunkra a delfinezés nem volt probléma, de ettől még óvatosan kezdtük meg a hétvégét.”

„Ezek után fokozatosan elindultunk az optimális felé, és így sem voltak gondok, de szombaton alaposabban is kiismerjük majd az autót.”