Valtteri Bottas boldog az Alfa Romeónál, a finn elismeri, hogy sokkal lazább a légkör, mint a Mercedesnél, és örül a nagyobb szerepnek, amit új csapatánál kapott.

Valtteri Bottas a szezon elején az Alfa Romeo csapatához szerződött, ahol a Mercedesnél töltött bajnoki évek után egy teljesen más környezet fogadta. A finn azonban ezt nem bánja, hiszen „otthonra lelt” a márkánál.

Bottas tapasztalatát nagyra értékeli az Alfa Romeo, ahol Csou Kuan-jü mentoraként is szerepet vállal. „Élvezem, hogy nagyobb szerepet kapok a csapatban, mint korábban. Igazán jó érzés, amikor látod a munkád eredményét" - mondta a finn a Viaplay-nek adott interjúban.

Bottas hálás a Mercedesnél töltött időért és az ott elért győzelmekért, de egyértelműen egy teljesen más környezetben találta meg a helyét. Arra a kérdésre, hogy ki volt a legjobb csapattársa és ki a legjobb, azt válaszolta, hogy: „ A legjobb? Lewis Hamilton, kétségtelenül. A legszórakoztatóbb? Csouval viszont sokat nevetünk."

Arra a kérdésre, hogy a jelenlegi csapatfőnökét, Fred Vasseurt vagy az előzőt, Toto Wolffot kedveli-e jobban, Bottasnak nem kell sokáig gondolkodnia. „Szerintem Fred, ő egy kicsit lazább" - hangzik a finn őszinte válasza. Ráadásul Vasseurt régebb óta ismeri. „Freddel két évig F3-ban versenyeztem, és együtt nyertük meg a GP3-as bajnoki címet. Bármiben, amibe Fred belevág, végül a csúcsra jut, szóval remélhetőleg itt is így lesz."

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL