hero image

Csou elmondta, hányas pontszámot adna magának első F1-es szezonjára

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

20 egészen elképesztő baleset a Forma-1-ből (videó)

FORMA-1

A Honda nagyon "sajnálja", hogy véget ér a munkakapcsolatuk Verstappennel

FORMA-1

Schumacher: Leclerc gyorsabb, mint Sainz, de többet hibázik

FORMA-1

Ecclestone elmondta, mi lesz szerinte a Horner-ügy kimenetele

Motorsport.hu
2022/12/02 11:25
Csou Kuan-jü az első kínai pilóta, aki teljes állású versenyzői ülést kapott a Forma–1-ben. Az Alfa Romeo színeiben mutatkozhatott be, az éve pedig eléggé hullámzó volt, hiszen voltak benne örömteli pillanatok, de komolyabb mélypontok is.
Ajánlott Fernando Alonso minden idők leglazább F1-es bejelentésével állt elő (videó)

A fiatal pilóta az F2-ben töltött szezonjai után léphetett fel idén a királykategóriába, és miközben sokan talán azt várták tőle, hogy betlizni fog, ő már rögtön az első versenyén pontot tudott szerezni, majd ezt megismételte Kanadában és Olaszországban is, a Q3-ban pedig kétszer volt jelenése.

Emellett azonban sok kihagyott lehetősége is volt, melyek elsősorban technikai meghibásodások miatt nem válhattak valósággá, miközben Silverstone-ban ő szenvedte el a szezon talán legkomolyabb balesetét.

Mindezek után megkérték őt arra, hogy tekintsen vissza erre az évre, és értékelje magát 1-től 10-es skálán: Hét pont, azt hiszem. Ez egy egészen reális pontszám” – válaszolta a kínai. „Ennél nyilván azét többet szerettem volna elérni. Nem hazugság, ha azt mondom, hogy pár kiesés miatt olyan nyolc-tíz pontot vesztettünk, ami azért kicsit fáj.”

„Ennek ellenére azért sikerült megmutatni a paddocknak és az embereknek, hogy mire vagyok képes, szóval ez a jó oldala – ez a legfontosabb.”

Csou hat szerzett pontja, valamint a rutinos márkatárs, Valtteri Bottas által gyűjtött 49 egység segített az Alfának abban, hogy megszerezzék a konstruktőri hatodik pozíciót az Aston Martin előtt. A 23 éves versenyző ennek megfelelően örül annak, hogy sikerült kipipálni a saját és csapata szezon eleji céljait is.

„Minden célkitűzést elértünk, amelyet a szezon előtt akartunk, legyen szó például a Q2-be vagy a Q3-ba jutásról. Jövőre igyekszem majd kicsivel kiegyensúlyozottabb lenni, és akkor nem lesz gond” – mondta zárásként Csou.