hero image
dppi

Csou hiszi, hogy Kína túllendül a futamuk folyamatos törlésén

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

20 egészen elképesztő baleset a Forma-1-ből (videó)

FORMA-1

A Honda nagyon "sajnálja", hogy véget ér a munkakapcsolatuk Verstappennel

FORMA-1

Schumacher: Leclerc gyorsabb, mint Sainz, de többet hibázik

FORMA-1

Ecclestone elmondta, mi lesz szerinte a Horner-ügy kimenetele

Motorsport.hu
2023/04/15 17:59
A Forma–1 népszerűsége rendkívüli módon megemelkedett az utóbbi években, 2019 óta azonban nem rendeztek versenyt az egyik legnagyobb távol-keleti piacnak számító Kínában. Csou Kuan-jü azonban arra számít, hogy az ország átlendül majd ezen.
Ajánlott Fernando Alonso minden idők leglazább F1-es bejelentésével állt elő (videó)

A sorozatnak ezen a hétvégén kellett volna ismét Sanghajban versenyeznie, végül azonban idénre is az a döntés született, hogy nem tartják meg a Kínai Nagydíjat a koronavírussal szembeni korlátozások miatt.

Kína a tavaly év végi eredeti bejelentés óta egyébként enyhített az előírásain, és 2023 elején egy ideig még arra is volt remény, hogy mégis megtartják a futamot, végül az enyhítések azonban már túl későn érkeztek ahhoz, hogy az F1 vissza tudja helyezni a naptárba a viadalt.

A folyamatos hiányzás miatt viszont Csou, aki hazája első teljes szezonos versenyzője, így nem tapasztalhatja meg, milyen a kínai közönség üdvrivalgása közepette versenyezni, zsinórban már a második esztendőben. Az Alfa Romeo versenyzője most abban reménykedik, hogy 2024-ben találnak majd neki helyet a zsúfolt programban.

„Csalódott vagyok, de igazából számítottam rá, hogy ez lesz a korlátozások miatt, mivel nem nyitottuk meg elég korán a határainkat. Mivel a futam áprilisra volt betervezve, így tudtam, hogy ez még túl korai. Szóval felkészültem erre, de nem érzem magam rosszul emiatt, mert tudom, hogy eljön majd a hazai versenyem, csak idő kérdése az egész” – mondta a Sky-nak.

Miközben azonban a legtöbb helyszínnek sikerült kihasználnia az F1 növekvő népszerűségét, és sok helyen dőlnek meg a nézőcsúcsok, Kína kimaradt ebből, hiszen négy éve látogatott el hozzájuk utoljára a száguldó cirkusz.

„Kétségem sincs afelől, hogy nagyon gyorsan elfogynak majd a jegyek, a lelátók pedig tele lesznek emberekkel. Érzem, hogy a népszerűség az utóbbi pár évben is növekedett, főleg azóta, hogy én is a mezőnyben vagyok. Sokan akarnak elmenni pályanapokra, hogy ők maguk is vezethessenek, és a futamokat is érdeklődve követik – szóval jó ezt látni.”

„A következő nagy lépés szerintem az lesz, amikor tényleg visszatér a futam, és az új szurkolók először tapasztalhatják majd meg élőben a Forma–1-et, mert így érezhetik igazán a sport hatását és energiáját” – vélekedett Csou, aki legutóbb Ausztráliában megszerezte idei első pontjait.