hero image
dppi

De Vries jogi vitába keveredett F1-es debütálása előtt

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2023/01/19 21:29
Nyck de Vries idén végre bemutatkozhat a Forma–1-ben, hiszen az AlphaTauri lehetőséget biztosított számára a mezőnyben, így most ő is megmutathatja, mire képes a legmagasabb kategóriában. Mindezt azonban most egy jogi ügy árnyékolja be.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Az ingatlanokkal foglalkozó és az azokból milliomossá váló Jeroen Schothorst úgy döntött, bíróságra viszi ügyét De Vriesszel szemben, aki állítólag nem fizetett vissza egy neki adott kölcsönt, amellyel F2-es karrierjét tudta finanszírozni.

A holland De Telegraaf és a Financial Dagblad is arról ír, hogy Schothorst még 2018-ban adott kölcsön 250 ezer eurót De Vriesnek, hogy segítse a pilóta Premához igazolását. Az üzletember pedig évi három százalékos kamatot számított fel, miközben elkérte a versenyző F1-hez köthető aktivitásaiból befolyó összegek 50 százalékát is.

A 27 éves De Vries tavaly Monzában ugrott be a Williamshez, miután Alex Albon nem tudott részt venni a futamon, a remek szereplése pedig elég volt arra, hogy sokak érdeklődését felkeltse, az AlphaTauri pedig le is csapott rá 2023-ra.

De Vries, aki 2019-ben az F2-t, 2021-ben pedig az FE-t tudta megnyerni, ügyvédje szerint 190 ezer eurót fizetett kamatok formájában Schothorstnek, aki viszont most egy gyorsított eljárást kérvényezett a bíróságtól, miközben azzal érvel, hogy De Vries 2022-es mercedeses szerepköre miatt még él a kölcsönnel kapcsolatos megállapodásuk.

Schothorst pedig állítólag a holland pilóta 2023-as fizetésének felét szeretné magáénak tudni. Az alphatauris jogi képviselete persze tagadja a vádakat, mert szerintük a felek megállapodása már nincs érvényben.

Hogy miként folytatódik az ügy, az persze kérdéses, de mindez némileg talán elvonhatja majd az F1-es újonc figyelmét az idei szezon kezdetén, persze csak remélni tudjuk, hogy ettől még a legjobb De Vriest látjuk majd.