hero image
dppi

Domenicali: az F1 nem fog szájkosarat rakni a pilótákra

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2023/02/08 12:20
A Forma–1 elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali arra számít, hogy az FIA tisztázni fogja majd, pontosan mi a helyzet a pilóták politikai megnyilvánulásaival kapcsolatos korlátozással, és elmondta, hogy a sport senkit sem fog elhallgattatni.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Mióta a Nemzetközi Automobil Szövetség meghozta a döntést, miszerint a pilóták a jövőben előzetes beleegyezés nélkül nem tehetnek semmilyen politikai, vallási vagy személyes megnyilvánulást, a mezőny legtöbb tagja nemtetszését fejezte ki a témában.

Még Max Verstappen is, aki általában igyekszik távol tartani magát a politizálástól, a Red Bull bemutatóján arról beszélt, hogy nem helyes, amit az FIA csinál, és ő igazából „szükségtelennek” érzi a versenyzők szólásszabadságán korlátozását.

Domenicali most ezzel kapcsolatban igyekezte oltani a tüzet, és ragaszkodik ahhoz, hogy „az F1 sosem fog szájkosarat rakni senkire”, és szerinte az FIA is azon a nézőponton van, hogy a pilótáknak engedni kell a véleménynyilvánítást.

„Itt egy szabályról beszélünk, a szabályokat pedig az FIA hozza. Úgy vélem, a szövetség tisztázni fogja majd az elmondottakat, beleértve azokat a helyeket is, ahol nem szabad egy bizonyos módon viselkedni” – nyilatkozta a The Guardiannak az olasz.

„Biztos vagyok abban, hogy az FIA ugyanazokat a nézeteket képviseli, mint a Forma–1, de ők is részei egy olimpiai szövetségnek, ezért vannak bizonyos protokollok, melyekhez igazodniuk kell.”

Az FIA egyébként korábban elmondta, hogy ezek az új szabályok összhangban vannak a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által gyakorolt előírásokkal, melyek szintén hasonló megkötéseket rónak az olimpiai sportolókra.