Három piros zászló után a biztonsági autó felvezetése mögött gyűjtötte be idei második futamgyőzelmét Max Verstappen Lewis Hamilton és Fernando Alonso előtt.

A rajtot nem kapta el jól Max Verstappen, előbb George Russell majd Lewis Hamilton előzte meg. Két sorral hátrébb Charles Leclerc versenye már a harmadik kanyarban véget ért, miután nem vette figyelembe, hogy a belső íven nem csak Fernando Alonso, de Lance Stroll is ott volt, aki tehetetlenül kiforgatta a kavicságyba.

A rövid biztonsági autós fázist követően nem élvezhették sokáig a versenyzést, miután a 6. helyen köröző és addig remek hétvégét teljesítő Alex Albon odacsapta a Williamset a 6-os kanyar falához.

Az FIA kissé meglepő módon a törmelék mennyiségére hivatkozva beintette a piros zászlót a safaty car után, addigra viszont Russell az első, Sainz a 4. helyet feladva már kihajtott a bokszutcába kerékcserére. Russell alatt nem sokkal később elfüstölt a Mercedes, így kénytelen volt félreállni.

Hamilton így megörökölte a vezetést, amit azonban nem élvezhetett sokáig, ugyanis Verstappen a DRS-sel simán kikerülte. Hamilton nem is tudta tartani a lépést a Red Bull-lal, de ugyanúgy nem tudta leszakítani magáról Alonsót sem, akit Sainz, Gasly, Stroll követett szorosan.

Mivel azonban mindenkinek 49 kört kellett (volna) teljesítenie a keményeken, senki nem került igazi támadópozícióba, és mindenki elfogadta a helyezését.

3 körrel a verseny vége előtt azonban Kevin Magnussen odacsapta az autóját a második kanyar falához, és az FIA beintette a verseny második piros zászlóját.

Ami ezután következett, az szavakkal is nehezen leírható: Sainz kiforgatta Alonsót, összeütközött a két Alpine, Sargeant kiütötte de Vriest majd Stroll elfékezte a harmadik kanyart, így megint meg kellett szakítani piros zászlóval a versenyt.

Nem is maradt már lefutható versenytáv, így a káosz előtti sorrendet visszaállítva futott egy tiszteletkört a mezőny. Az állórajt legnagyobb vesztese így az Alpine lett, miután mindkét pontszerző helyüket bukták.

Verstappen után Hamilton és Alonso állhatott fel a dobogóra, Sainz a verseny legvégén kapott egy 5 másodperces büntetést Alonso kiforgatásáért, így bukta a 4. helyét. A 4. helyet Stroll szerezte, akit Perez, Norris, Hülkenberg követett, akik egyébként is pontszerző helyeken értek volna célba, a káosz nyerteseiként pontot szerzett Piastri, Csou és Cunoda is.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL