Az olasz Formu1a.uno információi szerint a Ferrari körönként 1 tizedet nyerhet a „fogyókúrájával”, míg a Mercedes szintén előreléphet tavalyhoz képest.

Ahogy egyre közelebb érünk az új Forma-1-es szezon kezdetéhez, úgy érkezik egyre több hír arról, hogy hogyan állhatnak a csapatok a 2023-as autójukkal – legutóbb az olasz Formu1a.uno írt erről.

Az olasz médium szerint az SF-23-ra „keresztelt” kocsi kasztnija 2-3 kilogrammal könnyebb lesz elődjénél, ami 1 tizedmásodperces javulást jelenthet körönként – mindezt „érdekes fejlesztésként” írják le, hozzátéve, hogy már a 2022-es nyári szünet előtt leálltak a tavalyi autó fejlesztésével.

A lap információi szerint a Red Bull és a Mercedes is előre tud lépni 2023-ra, az osztrák istálló pedig már korán elkezdte fejleszteni az RB19-est. A Mercedes pedig lecsökkentheti a hátrányát az élmenőkhöz képest, hiszen folyamatosan fejlődnek.

A napokban a Red Bull-csapatfőnök Christian Horner is felhívta a figyelmet arra, hogy nem szabad lebecsülniük a Ferrari motorerejét.

Szerintetek mire lesz képes a Ferrari 2023-ban?

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL