hero image

F1-es lehetőséget kap a Williamstől Nyck de Vries

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Marko nem örülne, ha szaúdi kézbe kerülne a Forma-1

FORMA-1

Gene Haas egyértelmű célokat tűzött ki idénre csapatának

FORMA-1

Így változott meg Hamilton hozzáállása versenytársaihoz

FORMA-1

Már most érzi a büntetése hatását a Red Bull Horner szerint

Motorsport.hu
2022/05/16 20:53
A Williams a mai napon megerősítette, hogy a Formula E regnáló bajnoka vezetheti majd egyik autójukat a Spanyol Nagydíj első szabadedzésén.
Ajánlott Ekkor tart autóbemutatót a 10 Forma-1-es csapat!

Az idei szezonban minden istállónak kötelező legalább két alkalommal egy fiatal versenyzőt ültetni az autójába valamelyik szabadedzés keretében, a grove-iak pedig most úgy határoztak, hogy Spanyolországban ejtik meg az első ilyen alkalmat.

De Vries Alex Albon helyét veszi majd át az első egy óra erejéig, de utána természetesen minden visszaáll a régi kerékvágásba. „Először is szeretném megköszönni a lehetőséget a Williamsnek, hogy autóba ülhetek az FP1-en” – kezdte a Mercedes Formula E pilótája.

„Remek alkalom ez számomra, hogy megismerjem a csapatot és az FW44-est, illetve hogy pályára hajthassak egy F1-es hétvégén. Eddig jól alakulnak az előkészületek a tesztre, és a csapat mindenben támogat. Már nagyon várom a spanyolországi eseményeket!”

Úgy tűnik tehát, hogy a Williams lépi meg először azt, hogy lehetőséget ad egy fiatal tehetségnek. Ezt a csapatok eddig érthető okok miatt nem tették, hiszen a vadonatúj autók miatt nagyon fontos, hogy az állandó pilóták minél több tapasztalatot gyűjtsenek.

Barcelonában viszont az év eleji teszten már járt a mezőny, így talán nem akkora probléma Albon számára, hogy ki kell hagynia egy gyakorlást. Ami pedig Nyck de Vriest illeti, vele kapcsolatban az utóbbi időben felröppentek olyan pletykák, hogy esetleg a szezon közben válthatja majd Nicholas Latifit, aki eddig egyáltalán nem teljesít jól 2022-ben.

Ez is egyfajta előszele lenne ennek a cserének, vagy csupán egy sima lehetőségről van szó?