hero image
dppi

Fontos területen erősödik a Red Bull Mateschitznek köszönhetően

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

20 egészen elképesztő baleset a Forma-1-ből (videó)

FORMA-1

A Honda nagyon "sajnálja", hogy véget ér a munkakapcsolatuk Verstappennel

FORMA-1

Schumacher: Leclerc gyorsabb, mint Sainz, de többet hibázik

FORMA-1

Ecclestone elmondta, mi lesz szerinte a Horner-ügy kimenetele

Motorsport.hu
2022/11/06 21:19
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elárulta, hogy új szélcsatorna építését tervezik Milton Keynes-ben, így újabb fontos területen léphet előre az osztrák istálló.
Ajánlott Fernando Alonso minden idők leglazább F1-es bejelentésével állt elő (videó)

Nemrég derült ki, hogy a Red Bull a költségvetési sapka átlépéséért 7 millió dolláros büntetést kap, valamint 10 százalékkal kevesebb aerodinamikai tesztlehetőségük lesz a következő 12 hónapban.

Ennek megfelelően kifejezetten fontos dolog, hogy e téren előre fog lépni a Red Bull: a jelenlegi szélcsatornájukat még a Jaguar csapatától örökölték meg, amelyet még második világháború során építettek, mint repülőgép-fejlesztő létesítmény.

A csapatfőnök Christian Horner elmondta, tervben van egy új szélcsatorna építése, amely a Milton Keynes-i technológiai campus részét képezheti majd, hiszen a pár héttel ezelőtt elhunyt alapító-tulajdonos Dietrich Mateschitz még korábban vállalta ezt a befektetést:

„Ez volt az egyik kötelezettségvállalás, amit Dietrich tett nekünk, hogy új szélcsatornába fektet be. Az új szabályok érkezésével egyszerűen nem elég hatékony a jelenlegi szélcsatornánk, ez kényszerített minket erre a nagy tőkebefektetést igénylő vállalásra.”