hero image

Hamarosan megállapodhat a Porsche és a Red Bull! – sajtóhír

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/02/18 07:55
A német Motorsport-Total.com információi szerint már márciusban egymás tenyerébe csaphat a Porsche és a Red Bull, így 2026-tól motorpartnerek lehetnek a Forma-1-ben.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Már régóta hallani arról pletykákat és híreszteléseket, hogy a Volkswagen csoport beszállhat a Forma-1-be, a német Motorsport-Total.com forrásai szerint pedig már nem kell sokat várni arra, hogy hivatalossá is váljon a dolog.

A portál szerint ugyanis már márciusban aláírhatja a megállapodást a Red Bull és a Porsche, így 2026-tól motorgyártóként szállhat be a formulaautózás királykategóriájába a jónevű német autógyártó.

Ha hihetünk a híreszteléseknek, már csak a Volkswagen csoport felügyeleti szerveinek kell rábólintania az üzletre, és ha ez összejön, akkor közös erővel gyárthat erőforrást a Red Bull Powertrains és a Porsche az új motorformula érkezésére.

A megállapodás már márciusban létrejöhet, amennyiben nem ütköznek akadályokba a felek. A Motorsport-Total.com szerint a partnerség kidolgozásában hatalmas szerepe volt a Red Bull-főtanácsadó Helmut Markónak és a Volkswagen motorsportokért felelős vezetőjének, Fritz Enzingernek.