hero image

Hamilton visszatér: Meghúzták a tigris farkát

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Neymar megjelent a Bahreini Nagydíjon az F1-es nyitányon (fotók)

FORMA-1

Videós összefoglaló az F1-es Bahreini Nagydíjról

FORMA-1

Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

FORMA-1

Videón az F1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzésének leglátványosabb pillanatai

Motorsport.hu
2022/03/11 08:22
Lewis Hamilton egész télen csendben maradt, miután vitatott körülmények között le kellett mondania nyolcadik világbajnoki címéről tavaly, Abu Dhabiban.
Ajánlott Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

Az egykori Forma–1-es pilótából lett szakértő, Karun Chandhok úgy véli, hogy Max Verstappen „meghúzta a tigris farkát" azzal, hogy „ellopta“ tőle tavaly a világbajnoki címet. Chandhok, aki Hamilton ellen versenyzett junior pályafutásuk során, heves pályán belüli reakciót jósol a hétszeres világbajnoktól 2022-re, miután a tél után a rajongók attól tartottak, hogy a hétszeres világbajnok visszavonul.

Hamilton a 2021-es szezont kiváló formában fejezte be, de nem sokat tudott tenni azért, hogy megakadályozza, hogy a nyolcadik vb-cím kicsússzon a kezei közül. Az új szezon előtt a médiának nyilatkozva Hamilton ezt mondta: „Ha azt hiszik, amit tavaly év végén láttak, az volt a legjobbam, várjanak, amíg meglátják az idei évet."

A média reflektorfényétől távol töltött tél után Chandhok arra számít, hogy Hamilton bosszúra szomjazva tér vissza. „Abu Dhabi után két dolog történhetett: Hamilton vagy kiábrándul a sportból és visszavonul, vagy pedig csak meghúzták a tigris farkát. Gyanítom, hogy az utóbbi történt" - mondta Chandhok a Sky Sports F1-nek nyilatkozva.

Hamilton ugyan a téli szünetben betöltötte a 37. életévét, vagyis azt a kort, amikor Michael Schumacher bejelentette eredeti visszavonulását, de a 2022-es szezon közeledtével továbbra is a csúcson van.

Az idei szezonban a 24 éves George Russell lesz a csapattársa a Mercedesnél, akit sokan a csapat következő világbajnokának tartanak. Bár Paul di Resta - egy másik volt F1-es pilóta, akiből a Sky szakértője lett - arra számít, hogy Russell felveszi a harcot Hamiltonnal, figyelmeztetett, hogy nem szabad alábecsülni Hamilton képességeit.

„George abszolút szuper a kvalifikáción; kétség sem fér hozzá, hogy jó köröket fog futni, és meglepi Lewist. De szerintem az emberek alábecsülik Lewist, és azt, hogy mennyire könyörtelen a versenyen. Ő egy abszolút állat, ha arról van szó, hogy mit tud kihozni az autóból“ - mondta di Resta a Sky Sports F1-nek.