Christian Horner foglalta össze a Red Bull sajtóközleményeben, hogy hogyan értékeli a monacói hétvégét, ahol a gyenge kvalifikáció után Sergio Perez megszerezte a győzelmet, míg Max Verstappen egy harmadik hellyel növelte az előnyét a bajnokságban.

Max Verstappen a csalódást keltő kvalifikáció után, amelyen a negyedik időt autózta, úgy tűnt, hogy ismét át kell adnia vezető helyét a világbajnokságban Charles Leclercnek. Monacóban azonban a holland a pole pozícióból induló riválisa előtt végzett. Christian Horner ezek után fellélegzett.

Monacóban a Ferrari rendelkezett a gyorsabb autóval, de a futam során bebizonyosodott, hogy képtelen megvédeni az első két helyet. Míg Carlos Sainznak még sikerült megszereznie a második helyet, addig Leclerc csak a negyedik helyen végzett.

Verstappen számára ez azt jelenti, hogy megőrizte előnyét a monacói előtt a tabellán. Bár Horner tudja, hogy még rengeteg nagydíj van a programban, de örül a regnáló világbajnok eredményének, hogy pozitívan zárult a hétvége.

„Maxnak nem egészen ott volt az autója, ahol szerette volna ezen a hétvégén, de elégedett az eredménnyel. Megverte Charlest és megőrizte a bajnoki vezetését, ami a cél volt. A pilóták nagyszerű csapatmunkája révén a bokszfalnál, a garázsban és otthon Milton Keynes-ben is optimalizáltuk a teljesítményünket ezen a hétvégén, így nagyon boldogok vagyunk" - tájékoztatott Horner a Red Bull sajtóközleményében.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL