hero image

Hyundai az F1-ben? – az új főnök válaszol

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Belsőkamerás videón Leclerc rajtelsőséget érő köre Monacóból

FORMA-1

Videón az őrületesen izgalmas Monacói Nagydíj időmérő edzése

FORMA-1

Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

FORMA-1

Videó: Verstappen „falazása” a monacói Q3-ból

Motorsport.hu
2023/01/21 08:59
A Hyundai nemrég kinevezett új motorsportos főnöke, Cyril Abiteboul reagált azokra a pletykákra, miszerint a dél-koreai márka be szeretne lépni a Forma–1-be a 2026-os új motorszabályok indulásakor.
Ajánlott Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

Miközben jelenleg is zajlik a WRC szezonnyitója, a Monte-Carlo-rali, ahol a Hyundai a győzelemért megy, olyan pletykák keringenek a nagyvilágban, hogy eközben az F1-gyel is szemeznek, és érdekli őket a 2026-os új motorformula.

Az ezzel kapcsolatos kérdéseket pedig természetesen nem kerülhette a márka új motorsportos vezetője, Abiteboul sem, aki korábban a Renault F1-es csapatánál töltött be ügyvezetői szerepet, és felmerülhet a kérdés, hogy ezek után nem akarja-e esetleg átvinni a Hyundai-t a száguldó cirkuszba is.

„Jelenleg nincsen ilyesfajta tervünk. A Hyundai egyértelműen fejlődik globálisan, új modellekkel és termékkínálattal állunk elő. A motorsport pedig azért van, hogy támogassa mindezt” – idézte a franciát az Autosport.

„Nekem tehát a vállalat többi részével együtt meg kell értenem, hogy mire van szüksége az üzletnek, és hogy miként tudnánk azt a lehető legjobban támogatni. Eddig a rali volt a legjobb erre a célra, de persze figyelnünk kell, merre mozognak az egyes szegmensek, és biztosítanunk kell, hogy a rali releváns maradjon ebből a szempontból.”

„Most pedig mindenképpen ez a prioritás. Készülődünk. Muszáj nyernünk, és a ralinak a márka érdekeit kell szolgálnia” – magyarázta Abiteboul még a Monte-Carlo-rali rajtja előtt. A szakember ugyanakkor azt is elismerte, hogy sosem szabad kizárni semmit.

„Nem akarom azt mondani, hogy igen, mert akkor azt fogja mondani mindenki, hogy a Hyundai belép az F1-be. Én viszont vissza akarok menni az előző válaszomhoz. Jelenleg a rali remekül támogatja az üzleti oldalt, és az FIA-val, illetve a promóterekkel azért dolgozunk, hogy ez így is maradjon.”

„Ha emellett valami mást is csinálnunk kell majd, akkor azt majd a maga idejében eldöntjük. Egyelőre azonban nem ez a prioritás. Most a rali megnyerése az első.”

Ezt tehát vehetjük hivatalos cáfolatnak is? Talán, de persze valóban nem szabad még egyértelmű állást foglalni a témában, hiszen 2026 ugyan már nincs túlságosan távol, de azért még van némi mozgástere az F1-be vágyó csapatoknak és gyártóknak, hogy meghozzák a végső döntést.