Mick Schumacher karrierje veszélyben forog, ugyanis egyelőre nem biztos az, hogy jövőre is a rajtrácson lesz, mivel csapata, a Haas még nem állapodott meg vele a szerződéshosszabbításról. Mika Hakkinen szerint azonban időt kell adni a németnek.

Mick Schumacher nehéz idényt tudhat maga mögött második szezonjában a Haas F1-nél. A pilóta egyelőre lemaradt csapattársa mögött, és a jelek szerint a 2023-as helyét is féltenie kell. Mika Hakkinen azonban úgy véli, Schumachernek időt kell adni, erről a Sky Sports Deutschlandnak adott interjújában beszélt.

„Micknek kitartónak kell lennie, megfelelően kell összpontosítania, el kell fogadnia a kritikát és a visszajelzéseket, és tanulnia kell belőlük. Idő kell ahhoz, hogy bajnokká váljon. A probléma az, hogy manapság nincs sok időd" - mondta a korábbi Forma-1-es pilóta az interjúban.

Schumacher az elmúlt szezonban Nyikita Mazepin csapattársa volt. Az orosz, aki az ukrajnai orosz invázió miatt az év elején távozni kényszerült, nem tudott pontot szerezni a Haasnak az elmúlt szezonban, csakúgy, mint maga Schumacher sem.

A mostani szezonban Schumacher tizenkét ponttal áll, sokkal jobban teljesít. Új csapattársához, Kevin Magnussenhez képest azonban tíz ponttal kevesebbel áll, így még nem tudni, hogy csapata vele folytatja-e a következő idényben is.

Bármi is lesz az eredmény: Hakkinen meg van győződve arról, hogy Schumacher neve még sokáig a Forma-1-ben marad. „A névtől még mindig libabőrösek a rajongók. Ezért lesz mindig is fontos a sportág számára."

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL