Az Emilia-Romagna Nagydíjon elkövetett hibáját követően jelentősen csökkent Charles Leclerc előnye a pontversenyben, viszont még mindig több mint egy futamnyi a monacói pilóta fórja.

Max Verstappen tudott győzni az Emilia-Romagna Nagydíjon Sergio Perez előtt, míg Charles Leclerc hibázott, ezt követően pedig a hatodik helyen ért célba, így összesen 19 pontot vesztett Verstappenhez képest Imolában.

Ezzel együtt még mindig 27 pontos előnye van a Ferrari versenyzőjének, míg Perez 5 pontos hátránnyal követi Verstappent. Russell a jó eredménye ellenére is visszacsúszott a negyedik helyre, Sainz pedig az ötödik helyen áll.

Norris megszerezte idei első dobogóját, ő a hatodik, majd Hamilton és Bottas következik. Ocon nem tudta gyarapítani pontjainak számát, de így is ott van a top 10-ben, Magnussen pedig a tizedik.

A konstruktőri pontversenyben továbbra is a Ferrari áll az élen, azonban most már csak 11 egység az előnyük a Red Bull-lal szemben. Mögöttük a Mercedes, majd a McLaren következik, a középmezőny pedig kifejezetten szoros az Alfa Romeo, az Alpine, az AlphaTauri és a Haas részvételével.

Az Aston Martin 5 pontot gyűjtött Imolában, ezzel a kilencedik helyre jöttek fel és megelőzték a Williams csapatát, akik Albon melbourne-i 1 pontjával állnak.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL