hero image

Marko: Ilyen megbízhatósági problémáink még soha nem voltak

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Neymar megjelent a Bahreini Nagydíjon az F1-es nyitányon (fotók)

FORMA-1

Videós összefoglaló az F1-es Bahreini Nagydíjról

FORMA-1

Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

FORMA-1

Videón az F1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzésének leglátványosabb pillanatai

Motorsport.hu
2022/04/11 08:03
Helmut Marko csalódott volt az Ausztrál Nagydíj után, amely Max Verstappen újabb kiesését hozta. A Red Bull immáron jócskán le van maradva a Ferraritól, de a csapat tanácsadója bízik a közelgő fejlesztések bevetésében.
Ajánlott Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

2022-ben másodszor ért véget idő előtt egy futam Max Verstappen számára. Helmut Marko szerint a probléma nem a motorban van, hanem ismét üzemanyagprobléma. A Red Bull Racing tanácsadója szerint az ausztráliai eredmény az ellenkezője annak, amire a csapat a pénteki etapok alapján számított.

A meghibásodástól eltekintve Charles Leclerc Ferrarijának tempója utolérhetetlennek bizonyult. Ez is teljesen a várakozásokkal ellentétesen alakult. „Azt reméltük, hogy itt közelebb leszünk hozzájuk" – mondta Marko a De Telegraaf szerint. A Ferrari elleni tempóhátrány ledolgozását azonban reménytelennek nevezi.

Ráadásul Marko szerint a Red Bull autói sokkal jobban szenvedtek a szemcsésedéstől, mint például a Mercedes, amely ezért néha ugyanolyan köridőket ment, mint a Red Bull. Verstappen idei második kiesése után kiderült, hogy ez volt a legkisebb gondjuk. Marko szerint már a verseny előtt is volt egy üzemanyagprobléma, de azt megoldották. Ez a probléma ismét más jellegű lehet.

A 78 éves osztrák azt mondja, „több mint aggasztóak" a technikai problémák, amelyek folyamatosan felütik a fejüket. „Ilyen megbízhatósági problémáink még soha nem voltak" - tette hozzá.

Ráadásul az RB18-as még mindig túl nehéz. Ennek oka Marko szerint az előző szezonban rejlik. A 2022-es autó későn készült el, mert a Red Bullnak az utolsó futamig bezárólag a Mercedesszel vívott címcsatára kellett koncentrálnia.

Szerinte azonban javulás várható a Red Bullnál. „Jönnek a fejlesztések a közelgő imolai futamra és az azt követő hétvégékre. Remélhetőleg akkor közelebb kerülhetünk a Ferrarihoz" - mondta Marko. Hangsúlyozza azonban, hogy először a megbízhatóságon kell dolgozni, mielőtt más dolgokra is gondolni lehetne.