hero image
dppi

Marko nem örülne, ha szaúdi kézbe kerülne a Forma-1

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Honfitársa szerint Ricciardo nem tér vissza a Forma-1-be

FORMA-1

A volt mérnökük szerint "gumibőr" kell ahhoz, hogy valaki elviselje a Ferrarinál rá nehezedő nyomást

FORMA-1

Alpine: az Aston Martin nagy formajavulása „mindenkit meglepett”

FORMA-1

Egy újabb F1-be vágyó csapatra derült fény, amely egyedi koncepcióval érkezne

Motorsport.hu
2023/02/01 10:59
A Red Bull sportszakmai tanácsadója, Helmut Marko kételkedését fejezte ki a Forma-1 és a szaúdi állam közötti kapcsolat témájában.
Ajánlott Videón, ahogy Charles Leclerc kiakad a versenymérnökére a Szaúd-Arábiában

Az elmúlt napokban szárnyra kelt a hír, miszerint a Liberty Media elutasított egy kb. húszmilliárd dolláros ajánlatot Szaúd-Arábia állami befektetési alapjától. Az FIA elnöke, Mohamed bin Szulajm Twitteren reagált erre:

„A motorsport őrzőiként, az FIA, egy nonprofit szervezet, óvatos a Forma-1 állítólagos, felfújt húszmilliárd dolláros árcédulájával kapcsolatban. Minden érdeklődőnek azt tanácsoljuk, hallgasson a józan eszére, vegye figyelembe, mi a jó a sportnak és egy tiszta, fenntartható tervvel érkezzen, ne csak egy rakás pénzzel.”

Ez feldühítette a Forma-1 vezetését, akik levelet is küldtek bin Szulajmnak: „A megszólalások, melyek az FIA elnökének hivatalos közösségi médiaoldalán jelentek meg, a Forma-1 kereskedelmi jogainak értékesítésébe való beleszólásnak minősítjük.”

A levél azt is kilátásba helyezte, hogy bin Szulajm megszólalása miatt az FIA felelőssé tehető az általa okozott károkért. Mindeközben az RTL-nek nyilatkozó Helmut Marko elmondta, az, hogy ennyire becsülik a szakágat, jó jel, de vannak aggodalmai is: