A Gazzetta dello Sport arról írt, hogy Helmut Marko a Miami Nagydíj után rögtön Japánba utazott a Hondához, egy másik olasz lap pedig arról kérdezte a Red Bull tanácsadóját, hogy bevetik-e a második motorjukat a jövő heti Spanyol Nagydíjon.

Jövő héten újra Forma-1-es nagydíjat rendeznek, legközelebb Barcelona lesz az úticél, ahova rengeteg csapat fog fejlesztéseket hozni, többek között arra lehet számítani, hogy a Ferrarira és a Mercedesre is komoly fejlesztési csomag fog felkerülni.

A Red Bull eközben folyamatosan hozott frissítéseket, és bár meglehetősen jó tempójuk van, megbízhatósági problémák folyamatosan felmerülnek az osztrák istállónál – Miamiban Perez vesztett erőt egy szenzor hibás működése miatt.

Ennek kapcsán az olasz Gazzetta dello Sport arról írt, hogy a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko a Miami Nagydíj után közvetlenül Japánba repült a Honda főhadiszállására, hiszen egyelőre a japán márka kezeli a már Red Bull Powertrains néven futó erőforrásokat.

Az olasz Rosea pedig megkérdezte Markót, hogy Spanyolországban bevetik-e az idei második motorjukat, hiszen Verstappen Sainzcal és Perezzel ellentétben még az első erőforrását „nyúzza”.

„Még nem döntöttük el, hogy be fogjuk-e helyezni a második motorunkat Spanyolországban” – mondta az osztrák, tehát bő egy hét múlva derül ki, hogy meglépik-e a motorcserét.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL