hero image
dppi

McLaren: Az Alpine téved Piastrival kapcsolatban

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Forma-1-es csapatot alapítana egy hongkongi milliárdos

FORMA-1

Új büntetéseket vezethetnek be a Forma-1-ben

FORMA-1

Sergio Perez egy középcsapat felemelkedésére számít 2023-ban

FORMA-1

F2: Veterán és újonc pilóta az újjáalakuló csapatnál

Motorsport.hu
2022/11/24 15:18
A McLaren vezérigazgatójának nem igazán tetszettek Otmar Szafnauer szavai egykori tartalékpilótájukról, aki 2023-ban a wokingi gárdánál fogja megkezdeni Forma-1-es karrierjét.
Ajánlott Ocon: Jó, hogy Alonso távozik, én végeztem a munka 98 százalékát!

A Forma-1-es zuhanyhíradó történetében 2022 nyara lesz az egyik legfurcsább és legvitatottabb időszak. A Magyar Nagydíj után Fernando Alonso bejelentette, hogy 2023-ban az Aston Martin versenyzője lesz.

Ekkor az Alpine azonnal kiadott egy közleményt, hogy a spanyol helyére tartalékpilótájukat, a Formula 2 bajnokát, Oscar Piastrit szerződtetik. Ezt azonban az ausztrál versenyző maga cáfolta meg, pár óra múlva bejelentve, hogy helyettük a McLarennél kezdi meg Forma-1-es pályafutását.

Innen egy egyhónapos huzavona kezdődött azt illetően, a 21 éves versenyző szerződése alapján volt-e joga a McLarennek elhappolni őt a francia csapattól és az FIA végül úgy döntött, a wokingi istálló szabályosan igazolta le Piastrit.

Mindezek alatt és után, az Alpine csapatfőnöke, Otmar Szafnauer többször is kritizálta Piastrit, akiben szerinte nincs becsületesség, és aki elmondása szerint – ezt később az Alpine vezérigazgatója is megerősítette – nem volt hajlandó a Williamshez menni 2023-ra. Egy másik vezérigazgató, a McLaren csapatáé, Zak Brown nincs igazán oda ezekért a kommentárokért.

Sőt, az amerikai menedzser, aki a BBC-nek adott interjút, egészen máshogy látja a Yas Marinán új csapatában bemutatkozó versenyzőt: „Teljesen lenyűgözött, ahogy Oscar a nyári esetet viselte. Szerintem Otmar kritikái felé igazságtalanok és pontatlanok, főleg az FIA szerződéseket vizsgáló bizottságának döntését követően.”