Az Aston Martin teljesítményére a Forma-1 téli tesztjén számos pilóta felkapta a fejét, az Alfa Romeóból Csou Kuan-jü szerint Fernando Alonso „nagyon versenyképesnek tűnik.”

Már a bahreini szezon előtti teszt kezdete előtt voltak pozitív pletykák az Aston Martin aerodinamikai számairól. Mivel még a harmadik nap hátravan, nehéz következtetéseket levonni, de a riválisok eleget láttak Alonso hosszú etapjaiból és az AMR23 viselkedéséből, hogy őket tegyék meg a szezon meglepetéscsapatának.

„Egyértelmű, hogy az Aston Martin nagy lépést tett. Alonso nagyon versenyképesnek tűnt mindkét nap, minden körülmény közepette. Szerintem a középmezőnyben ő lesz az egyik csúcsfigura” – mondta a pénteki napot a Pirelli leglágyabb, C5-ös keverékén futott körével az élen záró Csou Kuan-jü, aki szerint azonban ők sincsenek messze:

„Úgy tűnik, mindketten léptünk egyet előre és ez alapján a két nap alapján ők tűnnek egy kicsivel gyorsabbnak, de közel vagyunk. Úgy érzem, vannak területek, ahol tudok fejlődni, de mindenképpen szoros csata lesz.”

Amikor Kevin Magnussent arról kérdezték, felfigyelt-e bármely csapatra, ő is az Aston Martint említette: „Szerintem az Aston Martin gyorsnak tűnik, folyamatosan jó hosszú etapokat futnak. Aztán amikor egy jó köridőt akarnak menni, az is megy nekik. Szóval nekem úgy tűnik, nagy lépést tettek, de ki tudja.”

Az Alpine pilótája, Esteban Ocon is egyetért ezzel, de rámutatott, hogy túl sok változó van az egyenletben, hogy megbízható képet lehessen festeni: „Szerintem korai még bármit levonni ebből a pár napból.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL