Artyom Severyukhin egy gokartversenyen aratott győzelmet vélhetően náci karlendítéssel ünnepelt meg, az FIA pedig már el is kezdte a vizsgálni az ügyet, míg a csapata azonnali hatállyal felbontotta a 15 éves pilóta szerződését.

Az orosz-ukrán háború kitörésének következtében az FIA úgy döntött, hogy orosz és fehérorosz licenccel nem versenyezhet senki az általuk hitelesített sorozatokban, így több versenyző egy másik nemzet színeiben indul idén.

Így tett a 15 éves Artyom Severyukhin is, aki olasz zászló alatt vett részt a 11-15 éves korosztálynak rendezett FIA Gokart Európa-bajnokság portimaói fordulójában, ahol győzni is tudott, mégsem emiatt került be a hírekbe az orosz pilóta.

Hanem amiatt, hogy a dobogón vélhetően náci karlendítést mutatott be, majd nevetni kezdett. A versenyző hétfőn ki is adott egy közleményt erről, amiben tagadja, hogy egy „rossz gesztusról” lenne szó.

Ezen kívül az FIA már el is kezdte vizsgálni a dobogós történést – írták ki a Twitter-oldalukra, majd pár perc múlva eltűnt a bejegyzés, és a cikk írásának pillanatában sem lehet fellelni a tweetet. A szóban forgó eset pedig a lenti beágyazásban tekinthető meg, a csapata pedig azóta már szerződést is bontott a pilótával:

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL