Lando Norris úgy véli, idén talán lesz esélye nyerni egy F1-es versenyt, de a világbajnoki elsőségért 2025 előtt nem valószínű, hogy harcba tud majd szállni a McLaren versenyzőjeként.

Norris nemsokára megkezdheti majd ötödik F1-es idényét, miután 2019-ben csatlakozott a mezőnyhöz a wokingiakkal, akikhez azóta is hűséges maradt, tavaly ráadásul egy 2025 végéig szóló megállapodást is kötöttek egymással.

A britnek ugyan már több dobogós helyezése is van, de az első győzelem még nem jött neki össze, bár 2021-ben kétszer is igen közel volt hozzá. Reméli, az idei szezon ebből a szempontból talán áttörést hozhat számára, de a végső sikerre még nem lát esélyt, mivel a McLaren még nem fejezte be az infrastrukturális fejlesztéseit.

„Azzal, amit eddig tanultam, talán nyerhetek egy futamot, de valószínűleg addig [2025] nem fogok bajnoki címet szerezni. Tudom, hogy a lehető legjobb teljesítményt kell nyújtanom az elkövetkezendő években” – mondta Norris a GQ magazinnak.

Mivel még nagyon fiatal és egyike a legnagyobb tehetségeknek, ezért tudja, hogy előbb-utóbb az ő ideje is eljön majd. Addig pedig igyekszik fejlődni, tanulni, miközben nagyon magas elvárásokat támaszt maga elé.

„Úgy hiszem, fair módon kezelem a vereségeket, de mindig olyan srác voltam, aki kemény magával. Kritikus vagyok a saját teljesítményemmel kapcsolatban. Mindig azt kérdezem, mit csinálhattam volna jobban én, és mit csinálhatott volna jobban a csapat?”

„Emellett szeretek figyelni is. Lehet, hogy olyasmiről van szó, amihez nem tudok hozzátenni, de mivel szeretem a versenyzést, ezért minél többet tudok róla, annál jobb. A tökéletességre törekszem, és próbálok a lehető legjobb lenni. Utálok veszíteni, de a vereség arra ösztökél, hogy megoldjam a problémákat és legközelebb jobb legyek” – magyarázta Norris.

Főnöke, Zak Brown úgy érzi, sikerül a legjobbat kihozniuk pilótájukból, aki rengeteget fejlődött, mióta megérkezett a királykategóriába, a McLarennek pedig kétsége sincs afelől, hogy Norris képes lesz teljesíteni, amikor kell.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL