A spanyol versenyző elmondta, első ferraris évét követően nagyot léptek előre, azonban túl sokáig küzdött az F1-75-el ahhoz, hogy ez az eredményeiben is megmutatkozzon. A következő idénytől viszont nagy áttörést vár.

Carlos Sainz 2021-ben szerződött a McLarentől a Ferrarihoz és első évében azonnal sikerült legyőznie Charles Leclerc-t házon belül. Az olaszok viszont akkor még nem tudtak olyan versenyképesek lenni, mint a szabályváltozásokat követő korszak első évében, ahol viszont a megbízhatósági problémák miatt a Red Bull mögé ragadtak.

A spanyol versenyzőnek ugyan Silverstone-ban sikerült megszereznie pályafutása első futamgyőzelmét, ám ezúttal simán kikapott csapattársától, elsősorban azért, mert a szezon elején több problémával küzdött.

„Kihívásokkal teli év volt. A szezon első harmada nagyon nehéznek bizonyult, küszködtem az autó egyensúlyával, a vezetési stílusom sem passzolt hozzá. Ennek eredményeképpen sokat kellett harcolnom. Az idény további részében már sokkal elégedettebb voltam“ - mondta Sainz a Forma-1 hivatalos honlapjának.

„Elkaptam a ritmust, de sajnos a sok kiesés és különböző megbízhatósági problémák miatt már nem tudtam behozni a lemaradásomat.“

„Mindemellett úgy tűnt, hogy a Mercedes és a Red Bull is jobban teljesített a szezon második felében. Így aztán hiába kerültem összhangba az autóval és vezettem stabilan egy egész hétvégén keresztül, mint például Mexikóban is, a legjobb eredmény, amit elérhettem, az ötödik hely volt“ - magyarázta a Ferrari pilótája.

Sainz a hullámvölgyekkel tűzdelt év után pozitívan tekint 2023-ra és továbbra sem mondott le arról, hogy a világbajnoki címért szálljon harcba.

„Tavaly egy kicsit peches voltam, de sokat tanultam. Büszke vagyok a fejlődésre és arra, ahogyan sikerült változtatnunk a tempómon a mérnökökkel. Jövőre újra a 2021-es Carlos leszek és jó eredményeket fogok elérni!“

„Nyilvánvalóan 2022-ben ez nem volt lehetséges, mert messze le voltam maradva Verstappen mögött, ráadásul a Red Bull rendelkezett a leggyorsabb csomaggal és a legjobb versenyzővel egyaránt. Ennek ellenére úgy érzem, 2023-ban lehetséges a tökéletes év elérése, de javítanunk kell az autón.“

„Nekem is javulnom kell majd, különösen a szezon első versenyein. Ez a célunk, és nem is tűzhetünk ki kisebbeket, mert így megvan a motiváció az elérésükhöz“ - zárta Sainz.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL