hero image
Ferrari Twitter

Sainz is közvetlenül a szurkolóknak üzen: mi vagyunk a Ferrari, meg tudjuk fordítani a szerencsénket!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2023/03/23 14:29
A Ferrari spanyol pilótája, Carlos Sainz úgy érezte, hogy személyes hangvételű üzenetet kell írni a Ferrari szurkolóinak a csalódást keltő 2023-as F1-es szezonkezdet után.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

A 2023-as Forma-1-es szezont a sport két óriása is kiábrándítóan kezdte. A Mercedes már az év első versenye után nyílt levelet írt a szurkolóinak, amelyben a kitartásukat kérték, amíg a csapat mérnökei kijavítják a W14 problémáit, és vissza nem térnek a 2014-2020-as időszak alapján elvárható formájukhoz.

Lewis Hamilton úgy érezte, abban, hogy a csapat a saját fejlesztési irányvonalát követte a dominánsnak bizonyuló Red Bull helyett, kódolva volt a kudarc, ilyesmiről egyelőre azonban hallani sem akar a Ferrari, akik még bíznak abban, hogy az SF-23-nak bizony futamgyőztes alapjai vannak.

A valóság azonban egyelőre az, hogy a Ferrari a 4. erő volt Szaúd-Arábiában, és közük nem volt a futamgyőzelemhez, így a csapat pilótája, Carlos Sainz is úgy érezte, hogy a szurkolókhoz kell szólnia.

„Minden tifosinak, aki ezt olvassa, köszönjük a feltétel nélküli támogatásotokat” – írta Sainz. „Tudom, hogy nem ott tartunk, ahol szeretnénk, de mi a Scuderia Ferrari vagyunk, és bízom benne hogy együtt, együttes erővel, soha nem feladva meg tudjuk változtatni a dolgokat. Forza Ferrari!”