A Mercedes csapatfőnöke rossz szemmel nézi a Ferrari és a Haas szoros kapcsolatát, miután az Ezüst Nyilaknak egyelőre közvetlen riválisként kell kezelniük az amerikai istállót a világbajnoki küzdelemben.

Újabb "Pink Mercedes-botrány" van kibontakozóban a Forma-1-ben, Toto Wolffék szerint ugyanis a Haas idei konstrukciója túlságosan hasonlít a Ferrari F1-75-ére, emiatt pedig arra kérték az FIA-t, vizsgálódjon egy kicsit az ügyben.

Két évvel ezelőtt, az akkori Racing Point gyakorlatilag egy az egyben lemásolta a Mercedes 2019-es konstruktőri világbajnok autóját, az FIA pedig később meg is tiltotta, hogy a csapatok 3D-s kamerákat és komplex szoftvereket használjanak a riválisok terveinek lemásolására.

A Mercedes csapatfőnöke viszont úgy érzi, ez a tilalom nem elég szigorú, különösen a Haas és a Ferrari szoros kapcsolatának fényében, hiszen az amerikaiak nemcsak Ferrari-motorokat használnak, hanem más alkatrészeket is a Scuderiától vesznek meg.

Wolff szerint az ilyen kollaboráció nem tesz jót a Forma-1-nek és reformokat sürget a szabályozás terén. Kiemelte, a Mercedest csúnyán támadták a Racing Pointos botrány után, pedig szabályszerűen jártak el, ezért azt szeretné, ha nem jöhetne létre szoros kapcsolat csapatok között.

A Haas VF-22-esét egyesek fehér Ferrariként emlegetik a paddockban, de Günther Steiner csapatfőnök ezzel egyáltalán nem foglalkozik. Az F1-Insider.com-nak elmondta, ehhez hasonló vádaskodás mindig is volt az F1-ben és ez is csak addig zavarja a riválisokat, amíg a Haasnak megy a szekér.

„Ha jók vagyunk, akkor 'fehér Ferrarinak' hívják az autónkat, ha rosszak vagyunk, akkor nem. Kezd ez egy kissé nevetségessé válni. Az irigységért keményen meg kell dolgozni, a szánalmat ingyen kapod. Azt szeretném, ha a többiek bezöldülnének az irigységtől, mert ez azt jelenti, hogy nagyon jó munkát végeztünk“ - mondta Steiner.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL