hero image

Vajon új győztest avatunk idén Bahreinben?

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Honfitársa szerint Ricciardo nem tér vissza a Forma-1-be

FORMA-1

A volt mérnökük szerint "gumibőr" kell ahhoz, hogy valaki elviselje a Ferrarinál rá nehezedő nyomást

FORMA-1

Alpine: az Aston Martin nagy formajavulása „mindenkit meglepett”

FORMA-1

Egy újabb F1-be vágyó csapatra derült fény, amely egyedi koncepcióval érkezne

Motorsport.hu
2022/03/18 11:30
Nem feltétlen túl jó ómen a szezonnyitó megnyerése, de idén megvan minden esély arra, hogy új győztest avassunk, hiszen Max Verstappennek sem sikerült még meghódítania Bahreint.
Ajánlott Videón, ahogy Charles Leclerc kiakad a versenymérnökére a Szaúd-Arábiában

A mai nappal hivatalosan is kezdetét veszi a 2022-es szezon. A csapatoknak a tél folyamán egy teljesen új korszakra kellett felkészülniük, melyek értelmében az előző évekhez képest egy merőben másabb konstrukció szerint épített autóval álltak elő.

A tavalyi szezon kiélezett csatáját nehéz lesz megismételni, ugyanakkor az új szabályok és a barcelonai, valamint bahreini tesztek alapján idén sem lesz okunk panaszra. Hogy miért? Mert idén több csapat is harcban lehet a végső győzelemért a Mercedes és a Red Bull kettőse mellett.

Az egyik ilyen csapat a Ferrari. A maranellói alakulat évek óta próbálja visszaállítani renoméját, egyelőre kevesebb sikerrel. Idén viszont megvan az esély arra, hogy ismét győzelmeket ünnepeljen a Tifosi, ugyanis Charles Leclerc és Carlos Sainz számára a látottak alapján egy igencsak ütőképes versenygépet sikerült összerakniuk az olaszoknak.

Az Alpine és az Aston Martin is hasonló reményekkel vágott bele az idei autó fejlesztésébe, azonban a tesztek alapján ez a két istálló aligha lesz bajnoki kihívó. Nem kell azonban leírni a McLaren csapatát. Noha a felkészülés nem volt zökkenőmentes, hiszen fékproblémákkal küszködtek, valamint Daniel Ricciardo is covidos lett, de az autó jónak tűnik összességében, így a szezon egészét nézve, mindenképp számolni kell velük is.

A szezonnyitó Bahreini Nagydíj egy jó kiindulópont lehet, bár közel sem biztos, hogy az első futam győztese a végén is örülhet. Legalábbis az elmúlt öt év nem ezt mutatja, hiszen akik az év első győzelmét aratták, rendre másodikok lettek az évvégén.