hero image
Carlos Sainz / Twitter

Vasseur: Alonsónak szabályt módosítanak, minket meg sem hallgatnak

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

20 egészen elképesztő baleset a Forma-1-ből (videó)

FORMA-1

A Honda nagyon "sajnálja", hogy véget ér a munkakapcsolatuk Verstappennel

FORMA-1

Schumacher: Leclerc gyorsabb, mint Sainz, de többet hibázik

FORMA-1

Ecclestone elmondta, mi lesz szerinte a Horner-ügy kimenetele

Motorsport.hu
2023/04/05 11:59
Frederic Vasseur szégyenletesnek tartja azt, hogy míg Fernando Alonso esetében még szabályt is módosítottak, addig Carlos Sainz ügyét megvitatni sem voltak hajlandóak.
Ajánlott Fernando Alonso minden idők leglazább F1-es bejelentésével állt elő (videó)

Kétség kívül Carlos Sainz volt az Ausztrál Nagydíj egyik nagy vesztese, hiszen nem elég, hogy először a piros zászló miatt visszaesett a mezőnyben, a második versenymegállítás után oldalról nekiment Alonsónak, ami miatt öt másodperces büntetést kapott.

Ez annak tükrében kifejezetten rosszul érintette a spanyolt, hogy végül visszaállították a második piros zászló előtti sorrendet, így az a megmozdulás, ami miatt büntetést kapott, végül nem volt hatással Alonsó helyezésére. A Ferrari csapatfőnöke ennek ellenére igyekszik tartani a lelket a csapatában.

„Az én dolgom az, hogy a pozitív és a negatív dolgokat is elviseljem” – jelentette ki Vasseur a Channel 4-nek. „De mint most is, ez inkább a negatív, mert úgy gondolom, hogy összességében jó munkát végeztünk.”

„Carlos nagyon jól visszahozta magát a szerencsétlen bokszkiállás után, közvetlenül a piros zászló előtt, és a végén ilyen büntetést kapni, szóval ez nagyon durva. Biztos, hogy érzelmileg megvisel egy ilyen helyzet, mert nem vagy messze a dobogótól, a 4. helyen állsz, a semmiből jössz vissza, amikor a többiek mind ingyen kaptak bokszkiállást. Mega jó munkát végzett.”

„Azt hiszem, órákig [vitatkozhatunk] a büntetésről, hogy szigorú-e vagy sem. A csapat pozíciójától függően más lesz az elemzés, de azt hiszem, ami számomra szégyen, hogy tekintve, hogy nem volt hatással a dobogóra, legalább a stewardok meghallgathatták volna és megnézhették volna az adatokat.”

Mint ismert, Alonsónak is meggyűlt a baja a versenyirányítással, ám a kétszeres spanyol bajnok jól jött ki a dologból, hiszen visszaadták neki a 3. helyezését, amit Szaúd-Arábiában ért el. Vasseur szerint az FIA az egyik esetben így jár el, a másikban úgy.

„Szerintem ez egy kicsit inkorrekt. Múlt héten 10 perc alatt kétszer is megváltoztattuk a szabályokat Alonso bokszkiállásával kapcsolatban, és ma is megtehették volna ugyanezt, [vagy] legalább megvitathatták volna.”