hero image
Ferrari Twitter

Vasseur: Elkaphatjuk a Red Bullt!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2023/03/22 18:20
Frederic Vasseur, a Ferrari csapatvezetője bizonyára nem olyan bemutatkozásra vágyott, mint amilyet az első két futamon produkált a maranellói alakulat csapatvezetőjeként. A svájci szakember ugyanakkor továbbra is hisz benne, hogy elkaphatják a Red Bullt.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Vajon a Ferrari idén képes lesz nyomást gyakorolni a Red Bullra? Az első két futam képe alapján aligha van erre esély, hiszen a Verstappen vezette alakulat elképesztő dominanciával húzta be a Bahreini és a Szaúd-arábiai Nagydíjat.

A másik oldalon a Ferrari eddig még a dobogóra sem tudott odaérni az új csapatvezető, Frederic Vasseur irányítása alatt. Ez nem sok jóval kecsegtet a jövőre nézve, ugyanakkor Sainz a futam után azt is elárulta, már tudják, hogy milyen irányba haladjanak tovább.

„Szerintem igen” – felelte optimistán Vasseur a Motorsportweek-nek arra a kérdésre, hogy elkaphatják-e a Milton-Keynes-i alakulatot. „Tudjuk, hogy fejlődnünk kell, de szerintem ez a sportágunk DNS-ébe van kódolva. Tudjuk, hogy dolgoznunk kell, és folytatjuk ezt a munkát, és biztosak lehetünk benne, hogy holnap reggeltől az irodában leszek, és nyomom, mint a fene.”

„Szerintem nem helyes hozzáállás a lemaradásra gondolni, arra gondolni, hogy képesek leszünk-e behozni a lemaradást, és így tovább” – vélekedett a Ferrari csapatvezetője.