ERŐSEN AJÁNLOTT

Verstappen nevetségesen könnyű előzése Norris ellen
hero image
812 n

Verstappen: A Hamiltonnal vívott küzdelmemben a Red Bull-Mercedes konfliktus is szerepet játszott...

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen azt mondta, hogy természetesnek érződik, hogy Charles Leclerc-rel harcol a pályán, mivel együtt versenyeztek gokartos korukban is, illetve szót ejtett a tavalyi világbajnoki harcról is.

Egyelőre úgy tűnik, Charles Leclerc a világbajnoki cím legnagyobb esélyese, mögötte pedig Max Verstappennek lehet még jó esélye a címe megvédésére. Ennek kapcsán Verstappen azt mondta, természetesnek érződik, hogy Leclerc ellen harcol a pályán:

„Minden versenyző máshogy viselkedik védekezés vagy támadás közben. Éppen ezért egyediként kell kezelned minden egyes harcot. Természetesnek érződik, amikor olyan versenyzőkkel harcolsz, akikkel korábban együtt is gokartoztál, és eljutottak az F1-ig.”

„Főleg Charles-lal ez a helyzet. Jó látni, hogy két fiatal srác harcol a győzelemért. Eddig pedig fairek voltak az összecsapásaink” – mondta az olasz Gazzetta dello Sportnak adott interjújában.

„Annak is örülök, hogy a barátok, Sainz egy versenyképes Ferrarit vezethet, miután együtt mutatkoztunk be a Forma-1-ben 2015-ben” – tette hozzá a holland pilóta, utalva a Toro Rossó-s időszakukra.

Az olasz lap a tavalyi, Hamiltonnal vívott küzdelméről is megkérdezte 2021 világbajnokát, ezt illetően a pályán kívüli dolgokra is rávilágított Verstappen:

„Szerintem a Hamiltonnal vívott küzdelmemhez a Red Bull és a Mercedes közötti konfliktus is szerepet játszott. Ráadásul a világbajnoki szezon közben történtek is csak olajat öntöttek a pályán kívüli tűzre” – így Verstappen.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL