hero image
dppi

Verstappen a leggyorsabb a második szabadedzésen Alonso előtt, egy körön sehol a Ferrari

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Wolff visszavágott Hornernek a tőlük elhozott mérnökök ügyében

FORMA-1

Bizarr tanáccsal látta el főnöke Imolában Norrist

FORMA-1

Így reagált Horner, amikor kiderült, ki áll Newey távozása mögött

FORMA-1

Videón Lewis Hamilton hihetetlen reakcióideje Imolából a startnál (videó)

Motorsport.hu
2023/03/17 19:12
Max Verstappen autózta a leggyorsabb kört a 2023-as Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíj második szabadedzésén Fernando Alonso előtt. A Red Bull egykörös dominanciája mellett nagyon szoros kép alakult ki a versenyszimulációkon.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

Mivel ismét csak a második szabadedzés reprezentatív a szombati időmérő és a vasárnapi verseny éjszakai mivolta miatt, kirajzott a mezőny a boxutcából a zöld lámpa után.

Először a kemény és a közepes gumikkal kezdték meg a gyakorlást, azonban versenyszimuláció helyett ismét a mért körökre helyezték a hangsúlyt. A Red Bull és Max Verstappen pedig nem is alibizett, és már a közepeseken is befért 1:30 alá az 1:29.952-es idejével, amivel közel fél másodpercet adott csapattársának, Sergio Pereznek.

A két Ferrari a közepeseken sem volt meggyőző, de a lágy körös tempójuk már különösen elkeserítő lehet a csapat rajongóinak. Leclerc és Sainz csak a 9.-10. leggyorsabb időt autózta, 7 és 9 tizedes lemaradással Verstappen mögött, miközben olyan csapatok is befértek eléjük, mint az Alpine és a Haas.

A versenyszimulációkon azonban a két Ferrari is jól teljesített, és ezúttal nem volt problémájuk a gumikopással.

Nagyon izgalmas két alakult ki a hosszabb etapok alatt, ugyanis a két Red Bull, a két Ferrari, Alonso, Russell, és időnként a két Alpine is közel azonos szektoridőket autózott a 13 körre nyúló versenyszimulációk alatt.

A pénteki második szabadedzés legnagyobb vesztese nem is a Ferrari, hanem Lewis Hamilton volt, aki se egy körön, se a versenyszimuláción nem tartotta George Russell vagy az összemosódó élmezőny tempóját, és csak a 11. legjobb időt autózta.