Max Verstappen megosztott néhány további gondolatot a Red Bull szezon előtti tesztelésének kezdetéről, és arról, hogy mit vár a következő, bahreini felkészüléstől.

Max Verstappen azt mondja, teljesen más helyzetre számít, amikor a jövő hónapban folytatódik az F1-es tesztelés Bahreinben, az ugyanott megrendezésre kerülő szezonnyitó előtt. A Red Bull vegyes első tesztet teljesített a múlt héten Barcelonában, ahol Verstappen erősen kezdett, és közel 150 kört tett meg egy nap alatt, míg csapattársa, Sergio Perez jelentős időt veszített a váltóproblémák közepette.

Az utolsó tesztnapon Perez és Verstappen a harmadik, illetve a negyedik leggyorsabb időt futotta, ezzel a Mercedes mögé kerültek az összesített idők között, a Red Bull pedig a negyedik helyen végzett az összesített kilométerlistán.

Verstappen így „nehezen értékelhetőnek" nevezte az első tesztet, de ennek ellenére bátorítóan nyilatkozott az ő és a csapat teljesítményéről.

„Ami pozitívum, hogy az autó simán ment és elégedett vagyok az egyensúlyával. Csak arra koncentráltam, hogy sok kört megtegyek, és megpróbálom tényleg az autó minden egyes aspektusát megismerni“ - mondta Verstappen a Formula1.com-nak, melyet a racingnews365.com idézett.

Ugyanakkor a különböző körülményekre és a várható fejlesztésekre utalva Verstappen hozzátette: „Bahrein teljesen más lesz, és az első futam felé haladva az autó is más lesz. Az autó nagyon jól fut. Általánosságban a súlya egy kicsit több, de nagyon élvezem vezetni az autót" - folytatta.

„Szép, stabil egyensúlya van, és szerintem az új autók jól is néznek ki. Természetesen elég sok piros zászló volt pénteken, így nem tudtuk teljesíteni a teljes programunkat. De minden jól működött és az autó jól érezte magát. Csak folytattam azt, amit az első napon csináltam. Azt hiszem, ez volt a legfontosabb cél Barcelonában."

Ami azt illeti, hol állhat a Red Bull a konkurenciához képest, Verstappen azt mondta, hogy jelenleg még nem érdeklik a köridők, azzal majd csak a Bahreini Nagydíj időmérőjén fog foglalkozni: „Nem tudom. Egyelőre nem igazán figyelek a köridőkre, majd Bahreinben, a Q3-ban megnézzük ezt!"

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL