hero image

Verstappen: Az emberek elfeledkeznek arról, hogy nem egy versenyből áll a szezon

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/03/19 13:45
A Red Bull versenyzője, Max Verstappen a tavalyi vb-címe kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy nem csak egy nagydíjból áll egy F1-es szezon, viszont szerinte látszólag sokan csak az Abu-Dzabi Nagydíjra emlékeznek.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Egy drámai szezonzáró futamon szerezte meg a világbajnoki címet 2021-ben Max Verstappen, és sok kritika érte amiatt a holland versenyzőt, hogy az akkori versenyigazgató Michael Masi csak a közte és Hamilton közötti lekörözötteknek engedélyezte a körük visszavételét.

A bahreini hétvégén pedig azt kérdezték a 24 éves versenyzőtől, hogy úgy érzi-e, hogy bizonyítania kell amiatt, ahogyan megnyerte a címet Abu-Dzabiban. Verstappen egyértelműen felelt a kérdésre, és azt hozta fel maga mellett, hogy 10-szer győzött, 18-szor dobogóra állt és ő vezetett a legtöbb körön keresztül a tavalyi idényben.

„Már bizonyítottam azzal, hogy tavaly én szereztem a legtöbb futamgyőzelmet, a legtöbb pole-t, és én voltam a legtöbb körön keresztül az élen. Az emberek elfeledkeznek erről” – kezdte Verstappen a pénteki sajtótájékoztatón.

„Az emberek látszólag csak Abu-Dzabira emlékeznek, pedig nem csak az Abu-Dzabi Nagydíjat rendezték meg a szezon során” – tette hozzá a holland pilóta, aki a bukmékerek szerint Lewis Hamilton mögött a legnagyobb eséllyel pályázik idén a világbajnoki cím megnyerésére.