hero image
dppi

Verstappen az új sprintformátumról: én akkor se fogok többet kockáztatni

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

FORMA-1

Látványos felvételek érkeztek az F1-es imolai hétvégéről

FORMA-1

Bearman nagyon összetörte az autóját Imolában

FORMA-1

Már most üzengetnek a Ferrari szurkolói Hamiltonnak Imolában

Motorsport.hu
2023/04/28 06:59
Max Verstappenről tudható, hogy nem rajong túlzottan az F1-es sprintekért, ennek pedig többször is hangot adott már. Most Bakuban is arról beszélt, hogy hiába tették önálló versennyé a szombati eseményt, ez nem sarkallja őt nagyobb kockázatvállalásra.
Ajánlott Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

Mostantól már két időmérő edzést láthatunk majd a sprinthétvégéken, egyet pénteken, egyet pedig szombaton. Az első majd a vasárnapi főverseny rajtsorrendjéről dönt, míg a második, az úgynevezett sprintkvalifikáció pedig a szombat délutáni sprintverseny rajtfelállásáról.

Ezen módosításokra részben azért került sor, mert a versenyzők alapvetően nem akartak túl nagy kockázatot vállalni, hiszen tudták, hogy ha hibát vétenek, akkor ugrott a jó vasárnapi szereplés lehetősége. Ez most lényegében megszűnt azzal, hogy a sprint egy önálló viadal lett, ahol az első nyolc kap pontokat, de a végeredmény nem befolyásol semmi mást.

Verstappen ugyanakkor kijelentette, ő ennek ellenére sem lesz bevállalósabb. Ennek pedig az az oka, hogy ha összetöri az autót egy balesetben, akkor a csapatnak sokat kell költenie a javításokra, a költségsapka idejében pedig minden egyes dollárnak jelentősége lehet.

„Most már persze kicsivel több a rizikó az időmérővel. Ha azonban megnézzük magát a sprintfutamot, szerintem ugyanakkora lesz a kockázat, mert nem akarsz kárt okozni az autódban, mivel az annak fejlesztésére is hatással van. Én inkább elveszítek egy pontot a fejlesztések helyett.”

Ami pedig az ő sprintekkel kapcsolatos korábbi kritikáit illeti, a holland nem szívta mellre, hogy a Forma–1 nem reagált rájuk. „Igazából mindenkinek joga van a saját véleményéhez. Persze amit én olykor helyesnek gondolok, azt nem biztos, hogy mások is így látják. Én azonban pusztán versenyzői fejjel gondolkodom azon, hogy mi a helyes. Egy üzlet irányításánál mások a szempontok. Ez tehát csak szimpla véleménykülönbség.”