Max Verstappen győzelmével indult a 2023-as Forma-1-es szezon Sergio Perez előtt, míg a dobogó legalsó fokára óriási előzések és Charles Leclerc kiesése után Fernando Alonso állhatott.

A rajtot remekül kapta el Charles Leclerc, aki meg is előzte Sergio Perezt, de Max Verstappen megtartotta a vezetését, és rövidesen tetemes előnyt épített ki a monacóival szemben.

Verstappen az első kerékcsere után is megtartotta a vezetést, Leclerc tempója azonban hamar ki is fulladt. A második etapra Sergio Perez lágy gumikat kapott, és könnyen ki is kerülte a monacóit, akinek esélye sem volt a keményebb gumikon és a lassabb autóval kivédekeznie a támadást.

Mindeközben Fernando Alonso brutális futamot teljesített az Aston Martinnal: a rajt után visszaesett a két Mercedes mögé, azonban az első kerékcseréje után sikeresen megelőzte George Russell.

Miközben a versenyen nagyon erősnek bizonyult az elévágás, a második etapot Alonso és az Aston Martin elnyújtotta. Ez kiváló döntés volt, ugyanis a második kerékcseréje után 1 másodperccel Hamilton mögé ért vissza.

Egy kiélezett csata után Alonso gyönyörű helyen, a 10-es kanyarban előzte meg Hamiltont. Alonso azonban itt még nem állt meg, és a gumielőnyével célba vette az egész futamon szenvedő Carlos Sainzot.

Hamarosan pedig új tétet kapott a csata: Charles Leclerc alatt megállt a Ferrari, így a 4. helyett a 3. helyért támadhatta Alonso Sainzot. Sainz is keményen próbált védekezni, de miután elfékezte a 10-es kanyart, Alonso gyönyörűen bevetődött mellé a 11-es kanyarban.

Hamilton is próbálta követni Alonsót, de gumielőny nélkül végül nem tudta megelőzni a Ferrarit, így végül Sainz mögött meg kellett elégednie az 5. hellyel. Az Aston Martin kiváló tempóját bizonyította az is, hogy Lance Stroll a második kerékcseréje után átugrotta George Russellt, és a kiváló 6. helyet szerezte meg.

Valtteri Bottas maximalizálta az Alfa Romeo tempóját a 8. hellyel, Pierre Gasly nagy felzárkózást mutatott be az utolsó helyről azzal, hogy megszerezte a 9. helyet, az utolsó pontszerző helyen pedig Alex Albont intették le a Williamsszel, aki Juki Cunoda támadásait verte vissza a futam utolsó pillanataiban.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL