hero image

Verstappen szerint saját maguknak nehezítik meg a hétvégét

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Neymar megjelent a Bahreini Nagydíjon az F1-es nyitányon (fotók)

FORMA-1

Videós összefoglaló az F1-es Bahreini Nagydíjról

FORMA-1

Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

FORMA-1

Videón az F1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzésének leglátványosabb pillanatai

Motorsport.hu
2022/05/08 13:25
Max Verstappen kezében volt a pole pozíció Miamiban, de egy hiba az utolsó körén azt jelentette, hogy nem tudta megvédeni az első rajtkockát Charles Leclerc és Carlos Sainz Ferrarijával szemben.
Ajánlott Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

A harmadik rajtkocka előnyös lehet a versenyen a holland számára, hiszen a pole pozícióhoz hasonlóan az is ideális íven van, ami nagyobb tapadást biztosíthat a rajtnál. Ez lehetővé teheti Verstappen számára, hogy megpróbálja azonnal kettéválasztani a két Ferrarit. Hogy valóban lesz-e előnye, arra a Red Bull Racing versenyzője nem tud válaszolni, hiszen még nem volt lehetősége próbarajtot végezni a hétvége során.

„Ez összefoglalja a hétvégémet: egyszerűen hihetetlenül zűrös volt. Egyszerűen megnehezítjük a saját dolgunkat" - mondta Verstappen a kvalifikáció utáni sajtótájékoztatón. A pénteki váltóproblémák miatt nem csak a pályán szerzett tapasztalatokról maradt le, hanem olyan alap dolgokról is, mint a próbarajt és a bokszkiállások gyakorlása.

A holland a tapasztalatok hiánya miatt ezért örül, hogy versenyképes lehet még így is az RB18-assal, de az, hogy két Ferrari van előtte, nem könnyíti meg a dolgát. „Ez általánosságban egy kicsit nehezebbé teszi a dolgot, még akkor is, ha jobb tempód van" - folytatta.

Ráadásul a Miami Nagydíj futamának alakulása körül még számos kérdőjel lehet. Verstappen szerint például még senki nem vezetett igazán hosszú etapon, és mivel ez egy új pálya, amúgy is nagyon kevés információ áll rendelkezésre. „Szóval még mindig sok a kérdőjel. De persze jobban örültem volna, ha egy kicsit előrébb indulok" - zárta a világbajnok.