Ralf Schumacher nem hiszi, hogy Sergio Perez az egész szezon során kiegyensúlyozott teljesítményt lesz képes nyújtani, ugyanakkor úgy véli, csapattársa elleshetne tőle néhány trükköt.

Kitűnő hétvégét zárt Sergio Perez Monacóban, a mexikói pályafutása harmadik futamgyőzelmét zsebelte be és tizenöt pontra megközelítette a világbajnoki pontversenyben vezető csapattársát, Max Verstappent.

A holland folyamatosan lassabbnak bizonyult Pereznél Monte-Carlóban, bár az nem jött jól számár, hogy a mexikói összetörte a Red Bullt a kvalifikáció harmadik szakaszában. A baleset nélkül talán a címvédő rajtolhatott volna kedvezőbb pozícióból, de ez már soha nem derül ki.

Perez az előző hat versenyen a monacói győzelem mellett háromszor állhatott fel a dobogó második fokára és kétszer intették le a negyedik pozícióban, így egyértelműen beszállt a világbajnoki címért folytatott küzdelembe.

Ezt a korábbi Forma-1-es pilóta Ralf Schumacher is így látja, ugyanakkor a Sky szakértőjeként dolgozó német szerint Perez nem lesz képes az egész szezon során ilyen konzisztens teljesítményre.

„Monacóban viszont az egész hétvégén ő volt a jobb versenyző. Maxnak ezt egy egy olyan lehetőségként kell felfognia, hogy valamit tanulhat a csapattársától. Maxnak agresszív a vezetési stílusa, ezért korábban jól megbirkózott a nehezebb autókkal.“

„Az új koncepciók viszont jól állnak Sergiónak. Olyan versenyzőként, aki jól kezeli a gumikat, többet tud kihozni az autóból. Éppen ezért Verstappennek a pálya bizonyos szakaszain meg kell próbálnia alkalmazkodni Perez vezetési stílusához“ - vélekedett Ralf Schumacher.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL