A Red Bull kétszeres világbajnoka úgy véli, hogy azok a csapatok, amelyek a 2022-es technikai szabályváltozásokat követően nem találták el a konstrukciójuk kialakítását, a következő években is kínlódni fognak.

Új korszak kezdődött a száguldó cirkuszban 2022-ben, hiszen a csapatoknak gyakorlatilag egy teljesen új autót kellett építeniük a korábbi évekhez képest.

Ez azonban nem mindenkinek sikerült jól, és Max Verstappen úgy gondolja, hogy ezek az alakulatok a következő évben is lemaradásban lesznek.

„Egy ilyen szabályváltozásnál, mint a mostani, mindig lesznek olyan versenycsapatok, amelyek azonnal megértik az új irányt és olyanok is, amelyeknek nehezebben megy az alkalmazkodás.“

„Ha az első pillanattól kezdve a helyes úton haladsz, akkor egészséges alapokra építheted a konstrukciód és csak apró korrekciókat kell végrehajtanod“ - mondta a holland a Viaplaynek.

„Ugyanakkor, ha eleinte tévúton jársz, akkor bizonyos esetekben a nulláról kell újrakezdened a munkát és rögtön lemaradsz. Nekünk évekbe telt a turbó-hibrid korszakban, mire eljutottunk a Mercedes szintjére.“

„A motorunk nem volt elég jó az első években, ám miután megoldottuk ezt a problémát, a járműfejlesztésre tudtunk koncentrálni. Ismétlem azonban: évekbe telt, mire mindent rendbe hoztunk“ - szögezte le a Red Bull pilótája.

„Az új aerodinamikai kialakítású autókra történő átállás hasonló, mint volt a hibrid-korszak kezdete. Azok, akik 2022-ben jó teljesítményt nyújtottak, építkezhetnek erre. Akik bajba kerültek, azoknak időbe telik rendezni majd a sorokat“ - tette hozzá Verstappen.

Mint ismert, a zsinórban nyolc konstruktőri bajnoki címet szerző Mercedest a Red Bull megfosztotta trónjától 2022-ben, a brackley-i alakulat pedig az egész idény során küzdött a pattogással.

Az Ezüst Nyilak mindössze egyetlen futamot tudtak nyerni, George Russell a Brazil Nagydíjon haladt át elsőként a célvonalon, de a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton pályafutása során először maradt siker nélkül egy szezonon belül.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL